Dosare penale pentru evaziune fiscală

389

delapidarePoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj au finalizat cercetările în două dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Unul dintre dosare se referă la un angajat care şi-a prejudiciat patronul cu peste 14.000 de lei, prin delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. P.V., în vârstă de 38 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, învinuit de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, este suspectat că, în perioada aprilie – august 2009, angajat în funcţia de „operator comercial” al unei societăţi comerciale din judeţul Dolj, şi-a însuşit, în interes personal, diferite sume de bani din încasările realizate în urma livrărilor de mărfuri efectuate către diverşi agenţi economici. “Pentru a justifica mărfurile livrate, cât şi banii primiţi, învinuitul ar fi întocmit facturi şi chitanţe, în care a menţionat date nereale, pe care le-a depus la casieria societăţii. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că suspectul a prejudiciat firma la care era angajat, cu suma de la 14.800 de lei. Poliţiştii de investigare a fraudelor au înaintat dosarele penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, urmând ca procurorii care au supravegheat activităţile de urmărire penală să decidă potrivit competenţelor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică.

A băgat mâna în banii statului

În celălalt dosar acuzat este un administrator de firmă suspectat că a prejudiciat bugetul consolidat al statului. “Probatoriul administrat de către ofiţerii de investigare a fraudelor, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în perioada iulie 2008 – august 2009, C.N., de 49 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat operaţiuni comerciale constând în vânzare de mărfuri agroalimentare. Din operaţiunile comerciale derulate au fost realizate venituri de aproximativ 329.000 lei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tranzacţiile comerciale nu au fost evidenţiate în documentele financiar – contabile ale societăţii menţionate, prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului fiind în valoare de 71.500 lei, suma reprezentând T.V.A.-ul şi impozitul pe profit.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here