Doi fraţi reţinuţi de poliţişti pentru furt

451

Doi tineri, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe, au fost reţinuţi marţi de poliţiştii gorjeni. Bunurile sustrase de aceştia, evaluate la peste 15.000 lei, au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.

Poliţiştii din Bălăneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr din localitate, P.N., de 25 ani, deţine mai multe bunuri (biciclete, bormaşini, polidisc, drujbă, fierăstrău pendular, articole de îmbrăcăminte) a căror provenienţă nu o poate justifica.

Poliţiştii i-au informat pe localnici cu privire la aceste aspecte şi au început investigaţiile pentru a-i identifica pe eventualii păgubiţi. Urmare a verificărilor şi informaţiilor furnizate de către cetăţeni, s-a stabilit că din patru imobile situate pe raza comunei Bălăneşti au fost sustrase diverse bunuri, precum cele deţinute de către suspect, însă părţile vătămate nu au sesizat lipsa acestora. Din cercetările efectuate de către poliţiştii Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu şi Postului de Poliţie Bălăneşti, s-a mai stabilit că aceste bunuri au fost sustrase de către suspectul P.N., împreună cu un alt tânăr, P.C., de 20 ani, din comuna Bărbăteşti, judeţul Gorj, din locuinţe în care au pătruns prin efracţie, profitând de faptul că părţile vătămate nu se aflau în imobile. “Cei doi fraţi sunt suspectaţi că au pătruns prin efracţie în patru locuinţe de pe raza localităţii Bălăneşti. De aici au sustras mai multe bunuri, prejudiciul creat depăşind suma de 15000 lei. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj.

Părţile vătămate au fost identificate de către poliţişti, bunurile sustrase din locuinţe, fiindu-le restituite.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Ana-Maria Cătălinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here