Doar 3 elevi din Gorj, repartizaţi în etapa a doua de admitere la liceu

494

Ieri a avut loc repartizarea computerizată din cadrul celei de-a doua etape de admitere în învăţământul liceal a absolvenţilor de gimnaziu. La nivelul judeţului Gorj, la această a doua etapă a repartizării computerizate au participat doar 3 elevi.

Cei trei elevi din judeţul Gorj care au participat la cea de-a doua etapă de admitere la liceu au fost repartizaţi la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Peştişani, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu-Jiu şi la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia. În perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu trebuie să îşi depună dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi. Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie – 1 august. Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc. Absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat ulterior etapele anterioare situaţia şcolară, vor fi repartizaţi la liceu în perioada 5-6 septembrie, pe locurile rămase libere.

Peste 1200 de locuri neocupate în liceele din judeţ
Potrivit datelor postate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, după primele două etape de admitere, în Gorj au rămas neocupate 1.214 locuri, majoritatea în liceele cu profil tehnic. Astfel, elevii care, după ce vor susţine şi promova examenele de corigenţă, vor dori să urmeze cursurile unui liceu din Târgu-Jiu, au la dispoziţie 154 de locuri la Colegiul Auto „Traian Vuia”, 111 locuri la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, 105 locuri la Colegiul Tehnic Nr. 2, 90 de locuri la Liceul Energetic Nr. 1, 68 de locuri la Colegiul Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru”, 60 de locuri la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, 45 de locuri la Liceul Tehnologic Bîrseşti şi 7 locuri la Colegiul Naţional „Spiru Haret”. La Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” Rovinari au rămas neocupate 76 de locuri, 67 la Colegiul „Mihai Viteazu” Bumbeşti-Jiu, 61 la Colegiul Tehnic Motru, 73 la Colegiul Tehnic Mătăsari, 68 la Liceul Tehnologic Ţicleni, 36 la Liceul Tehnologic Bîlteni, 32 la Liceul Teoretic Novaci şi 31 la Liceul Tehnologic Turceni. Cu locuri neocupate au mai rămas: Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti (6), Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” (18), Liceul Tehnologic „G-ral Constantin Sandru” Bîlta (6), Liceul Tehnologic Baia de Fier (19), Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia (18), Liceul Tehnologic Roşia Jiu (39), Liceul Tehnologic Tismana (18) şi Liceul Tehnologic Turburea (6).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here