Distribuție Oltenia investește în educație! (II) „Ucenic Electrician”, proiectul pilot din Craiova și Pitești nu va ocoli Gorjul

1238

Distribuție Oltenia a investit 16.000 euro într-un laborator electric performant, folosit de o clasă de elevi de la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova. În această unitate de învățământ, dar și într-un liceu din Pitești, se derulează de altfel, din acest an școlar, un proiect pilot în care Distribuție Oltenia va investi nu numai fonduri, ci și specialiști, pregătind astfel, la nivel optim de educație, viitorii electricieni ai regiunii. Proiectul “Ucenic Electrician”, demarat în cele două județe va fi inițiat și în Gorj, din toamnă, a dat asigurări Eugen Butoarcă, directorul executiv al Distribuție Oltenia. Proiectul face parte din strategia de responsabilitate socială (CSR) a companiei.

Noul laborator, inaugurat în cadrul liceului din Craiova, cu câteva zile în urmă, este folosit de 28 de elevi de la școala doljeană, fiind cel mai performant existent în unitățile de învățământ din acest județ. De altfel, putem spune că nici în Oltenia nu există un alt laborator la fel de bine utilat, meritul fiind al reprezentanților companiei de distribuire a energiei electrice care astfel au înțeles să întoarcă beneficii comunității unde funcționează. Proiectul “Ucenic Electrician” este unul menit să asigure condiții optime de studiu pentru viitorii electricieni care vor ieși de pe băncile acestei școli, a celei din Pitești, și din toamnă și a uneia din județul nostru.

Burse lunare de 200 de lei
Laboratorul performant, pentru care Distribuție Oltenia a investit 16.000 euro, a fost inaugurat la Colegiul Tehnic Energetic Craiova, în prezența oficialilor societății, a reprezentanților liceului, a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, a elevilor și a jurnaliștilor din Oltenia. La eveniment a fost prezent și Adrian Pavel, director Direcția Exploatare Medie și Joasă Tensiune.
Investiția a cuprins și lucrări de amenajare a spațiului, mobilierul și alte materiale utilizate în procesul educațional.
Evenimentul a fost deschis de directorul liceului din Craiova, Ionuț Bistriceanu, care a anunțat că bunele intenții ale Distribuție Oltenia nu se opresc aici: “Este un laborator pe care ni l-am dorit de mult şi care iată că se realizează. De altfel, începând din semestrul al II-lea, cei mai merituoşi elevi de la clasa de învăţământ profesional, clasa a IX-a, electrician exploatare joasă tensiune vor primi burse din partea Distribuţie Oltenia. Compania va dubla astfel bursa profesională dată de către stat, tot ea oferind această şansă elevilor de a-şi face pregătirea practică la locul de muncă. Sperăm ca marea majoritate dintre absolvenți chiar să se angajeze la acestă companie după ce vor termina învăţământul profesional. Consider că acesta e un prim pas pentru atragerea agenţilor economici în procesul educaţional, îmbinarea programelor şcolare de la nivelul ministerului cu cerinţele agenţilor, iar în felul acesta să avem beneficii atât noi, cât şi agentul economic”.

Efectele pe termen lung
Directorul executiv, Eugen Butoarcă, a explicat apoi celor prezenți care este esența acestui proiect pilot, care se va extinde în toate județele unde compania desfășoară activitate. “Suntem doar la începutul acestui proiect. Ceea ce vedem acum aici însă sunt doar lucrurile tangibile care se materializează prin acest laborator electric, un laborator care este dedicat tinerilor din partea dreaptă, de aici, şi a altor generaţii care o să vină după dumnealor. Ce este special la acest laborator este însă faptul că acesta este unul dotat cu tehnologii moderne, tehnologii pe care noi le avem în momentul de faţă în instalaţiile electrice, unele pe care specialiştii noştri le utilizează acum. Însă esenţa acestui proiect nu este doar acest laborator pe care îl vedem aici. Sunt lucrurile intangibile pe care noi trebuie să le avem în vedere în viitorul apropiat. Vorbim aici despre instruirea pe care o să le-o dăm tinerilor elevi, care au păşit să îşi aleagă această meserie de electrician, vom veghea la evoluţia lor profesională şi, în final, ni-i dorim să fie colegi cu noi în compania noastră de distribuţie”, a specificat directorul Butoarcă.
Alexandru Popescu, șef Centru Exploatare Judeţean, le-a făcut elevilor prezenți la inagurarea laboratorului și o probă practică, explicând cum funcționează fiecare componentă electrică de pe panourile din noul spațiu educațional.
Trei elevi au primit câte un certificat de bursier, la finalul evenimentului.

În prezent, Distribuție Oltenia derulează proiectul pilot pentru 48 de elevi de la Liceul Tehnologic Astra Piteşti și de la Colegiul Tehnic Energetic Craiova, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Argeş şi Dolj şi Asociaţia ROI.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here