Directorii spitalelor din Gorj rămân pe posturi

349

spital facuta de mineCel puţin momentan, până la un nou ordin al Ministerului Sănătăţii, directorii unităţilor spitaliceşti gorjene rămân în funcţiile de conducere. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit în cursul

săptămânii trecute un ordin de la Guvern ce priveşte reducerea funcţiilor de conducere de la nivelul spitalelor din ţară. Momentan, la Gorj situaţia este roz, astfel că managerii vor rămâne în funcţii. „La nivelul judeţului nostru, nu este cazul. În cadrul fiecărui spital existent avem doar director-manager, director medical şi un director economic. Astfel, în Gorj nu aveam prea multe funcţii de directori, deci nu avem ce destitui”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj. Aceasta a mai menţionat că oricum, orice fel de destituire, nu se face atât de uşor, trebuind făcute mai întâi mai multe observaţii: „Totul ţine şi de numărul de cetăţeni care au nevoie de serviciile medicale de la unitatea spitalicească respectivă”.

Dacă printr-un nou ordin, şi o parte din directorii de spitale din Gorj îşi vor pierde funcţiile de conducere, aceştia vor fi transferaţi pe posturi de execuţie în cadrul aceloraşi instituţii. În prezent, în Gorj, există Spitalul Judeţean de la Târgu-Jiu, Spitalul Municipal Motru, Spitalele Orăşeneşti Rovinari, Turceni, Novaci, Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti. Astfel, la acesta din urmă, manager este Constantin Tîrziu, iar în funcţii de conducere mai sunt directorul medical şi cel financiar-contabil. Aceleaşi funcţii sunt şi la Rovinari, Turceni, Novaci, Motru. Situaţia este puţin mai diferită la Spitalul Judeţean de la Târgu-Jiu, acolo unde, pe lângă funcţiile de manager, director financiar-contabil şi medical, există şi directorul de îngrijiri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here