Deţinuţii gorjeni, reintegraţi în societate

420

penitenciar (7)La Târgu-Jiu a fost creat un Grup de Acţiune Locală pentru Integrarea Persoanelor Private de Libertate prin Ocupare (GALIPPLO). Acesta a fost realizat în cadrul unui proiect numit „Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea atractivităţii şi a competitivităţii teritoriilor” ce este cofinanţat din Fondul Social European.

Valoarea totală a proiectului este de 7 799 181.00 lei, asistenţa financiară nerambursabilă fiind de 7 312 329.00 lei. Proiectul „Persoanele private de libertate, în slujba protecţiei mediului înconjurător, pentru creşterea atractivităţii şi a competitivităţii teritoriilor”, care este cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), Axa prioritară 6, “Promovarea Incluziunii Sociale”, pe domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”. Perioada de implementare a acestui proiect este de 24 de luni, începând din iulie 2010, iar beneficiarul este Penitenciarul de Femei Târgşor. De asemenea există mai mulţi parteneri implicaţi în desfăşurarea proiectului şi şase unităţi penitenciare şi şapte primării, din patru regiuni diferite ale ţării, alături de Asociaţia Europrotector România, precum şi de doi parteneri transnaţionali, AFPA Franţa şi asociaţia ADHOC MEDITERRANEE, Corsica.

Penitenciarul Târgu-Jiu, partener

Dintre unităţile pentenciare partenere, Penitenciarul Târgu-Jiu este numărul unu în timp ce al doilea partener ca importanţă este Primăria Alimpeşti. Prima activitate a avut loc ieri, la Târgu-Jiu, cu această ocazie fiind realizat Grupul de Acţiune Locală pentru Integrarea Persoanelor Private de Libertate prin Ocupare (GALIPPLO Târgu-Jiu). Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, „programul are ca obiectiv, pe termen lung, mobilizarea unui parteneriat public privat, care să-şi concentreze eforturile pentru a pregăti reintegrarea persoanelor private de libertate în societate, prin ocupare şi ucenicie într-o meserie, crescând în acelaşi timp, competitivitatea şi atractivitatea teritoriilor”. Ieri, la Penitenciarul Târgu-Jiu s-au întâlnit, pentru a crea acest grup, partenerii instituţiei: Universităţile „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu şi „Titu Maiorescu”, filiala Gorj, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Teatrul Dramatic şi Fundatia „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, Asociaţiile Ad-Hoc Mediterranee şi Europrotector România, preoţii îndrumători şi reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Gorj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, Centrul Judeţean de Medicină şi Farmacie Gorj.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here