Deţinuţii de la Târgu – Jiu au votat pentru locuri de muncă în plus

955

vot penitenciar (1)Urna mobilă a mers şi la Penitenciarul Târgu – Jiu unde nu mai puţin de 148 de persoane private de libertate şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul constituţional de vot.

Deţinuţii au fost harnici şi dornici să îşi exprime votul în speranţa că noul preşedinte va crea mai multe locuri de muncă şi posibilităţi de angajare pentru români.

În cadrul Penitenciarului Târgu – Jiu, din cele peste 400 de persoane încarcerate, doar 171 au drept de vot, la restul fiind ridicat prin hotărâre judecătorească. Dintre aceştia, 148 şi-au exprimat dorinţa de a vota, realizându-se o cerere pentru solicitarea unei urne mobile. Penitenciarul aparţine de secţia 36 de unde a mers o comisie care a asistat procesul de votare de după gratii. „Deţinuţii au depus cereri care au fost centralizate şi depuse la secţia de votare 36 de unde au venit cu o urnă specială. Sunt 148 de persoane care şi-au exprimat opţiunea de vot”, a declarat directorul Penitenciarului, Gheorghe Enache.
Deţinuţi cu acte de identitate expirate
vot penitenciar (4)Peste 70 de persoane private de libertate, cu drept de vot, aveau actele de identitate în neregulă sau, în cele mai multe cazuri, expirate. Situaţia a fost însă rezolvată, multora fiindu-le eliberate cărţi de identitate provizorii. „Am făcut o mică instruire cu ei, am urmat toate demersurile legale. Aproximativ 70 au avut probleme cu actele expirate, dar, cu ajutorul colegilor de la Poliţia Municipală acestea au fost rezolvate astfel că procesul de votare s-a desfăşurat în condiţii normale”, a spus purtătorul de cuvânt al penitenciarului Târgu – Jiu, Simona Dumitriu.
„Vrem o ţară mai bună şi locuri de muncă pentru tineri”
Persoanele încarcerate în penitenciar au mers la vot cu noaptea în cap, dorindu-şi o schimbare. Aceştia au spus că vor, de la noul preşedinte, mai multe locuri de muncă şi o ţară mai bună. „Am venit la vot pentru locuri de muncă, vreau să avem mai multe locuri de muncă. Eu cred că este posibil să se schimbe ceva şi oricum trebuie să încercăm pentru că nu avem ce face”, a spus Daniel, de 33 de ani, din Turcineşti. „Eu am venit să votez pentru ţară. Sper să fie mai bine pentru ţară şi să fie mai multe locuri de muncă pentru tineri”, a spus un alt deţinut care, peste zece luni îşi va termina de ispăşit pedeapsa.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here