Denisa Maria Ungureanu, noua vedetă a Şcolii Populare de Artă

672

Denisa Maria UngureanuŞcoala Populară de Artă are o nouă elevă de excepţie, care a câştigat şi câteva premii importante. Este vorba despre Denisa Maria Ungureanu, în vârsta de şapte ani, de loc din Motru. Recent Denisa a câştigat premiul I la Festivalul Naţional de Folclor de la Cumpăna, unde a concurat cu alţi 47 de copii.

Una dintre cele mai tinere eleve ale Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a reuşit ca, la scurt timp după începerea pregătirii cu maestrul Ion Drăgan, să câştige importante premii. A obţinut premiul I pe ţară la Festivalul Naţional de Folclor de la Cumpăna unde au participat şi alţi 47 de concurenţi, un alt premiu adus Şcolii Populare de Artă fiind locul II la festivalul de la Rovinari. Ion Drăgan consideră că e nevoie de multă muncă pentru a face performanţe, şi că e foarte greu să lucreze cu copii mici însă consideră că Dumnezeu îi pune pe oameni pe un drum Denisa Ungureanufrumos şi greu. ,,Denisa este o elevă cu un talent deosebit. La început ne-a fost foarte greu să lucrăm, a venit la mine şi mi-a spus că vrea sa cânte şi ea o doină. Am ascultat-o cu atenţie şi rezultatele au fost foarte bune. Ea vrea să devina o artistă ca Maria Lătăreţu a Gorjului”, a declarat profesorul Drăgan.

Mama o sprijină

Aneta Ungureanu, mama Denisei, care a descoperit talentul fiicei sale încă de la vârsta de 3 ani, este alături de ea şi o sprijină atât moral cât si financiar. ,,Eu, ca mamă, o legănam şi îi cântam şi când se trezea fredonam cântecele împreună”, explică Aneta Ungureanu. Profesorul Ion Drăgan o apreciază de altfel şi el mult pe mama Denisei deoarece o susţine pe cea mică din toate punctele de vedere. Dascălul consideră astfel că talentul în a cânta s-a moştenit de la mamă.

Andrada BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here