De Dragobete, Mischie află sentinţa definitivă de la Înalta Curte

461

mischie 2Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis joi, săptămâna trecută, să ia în pronunţare dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Au dispus amânarea pronunţării până în 24 februarie. În această cauză, Mischie a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, află joi, 24 februarie care este verdictul final în dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie l-a pus sub învinuire pentru trafic de influenţă şi luare de mită. În acest dosar, Mischie a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în penitenciar. Prima decizie a fost dată de Tribunalul Gorj în 2007, iar trei ani mai târziu, Curtea de Apel din Timişoara, acolo unde cauza a fost strămutată, a menţinut această pedeapsă. Recursul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar pe 10 februarie magistraţii Curţii Supreme a luat cauza în pronunţare. Au decis, totuşi, amânarea pronunţării cu o săptămână. Dacă nu vor hotărî din nou amânarea pronunţării, Mischie ar putea afla chiar de Dragobete decizia definitivă.

Rechizitoriu!

Conform rechizitoriului întocmit în 2005, în perioada 1999-2002, Mischie ar fi pretins de la un om de afaceri executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, în valoare de 450.000 de lei.

În schimbul acestor servicii, Nicolae Mischie a afirmat că poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care-i aparţineau.

De asemenea, în dubla sa calitate, de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Mischie a mai promis că îşi poate trafica influenţa pe lângă funcţionari cu înalte demnităţi publice din Gorj pentru acordarea unor facilităţi firmelor aparţinând omului de afaceri respectiv, pentru a stopa controalele pe linie fiscală la acestea, cât şi pentru a încheia unele contracte de execuţie lucrări în numele Administraţiei Publice judeţene pe care o reprezenta.

“În realizarea aceleiaşi activităţi infracţionale, inculpatul ar mai fi pretins, cu titlu de mită, un autoturism ARO, mobilier şi bunuri electrocasnice pentru dotarea proprietăţii sale din Târgu Jiu”, se arată în rechizitoriul DNA.

Nicolae Mischie mai este trimis în judecată şi în alte două dosare pentru abuz în serviciu, vizând activitatea de la Consiliul Judeţean Gorj.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here