Datorii nerecuperate – APAREGIO, în continuare cu robinetul strâns

418

robinet apaDatornici dar şi păgubiţi din cauza admistratorului
Asociaţia de proprietari nr. 92 de pe strada I.L. Caragiale riscă să rămână fără apă curentă deoarece administratorul a fugit cu banii.

Locatarii vor trebui să plătească din nou banii furaţi pentru ca Aparegio să nu-i lase fără apă la robinete. Din fericire, pentru moment, conducerea societăţii furnizoare de apă a înţeles situaţia , cerând reorganizarea asociaţiei.

Administratorul Asociaţiei de proprietari nr. 92 de pe strada I. L. Caragiale a fugit cu banii adunaţi de la proprietarii care îşi plătesc dările către societatea Aparegio Gorj, respectiv pentru apă şi canalizare. Bărbatul este de negăsit, iar proprietarii înscrişi la această asociaţie au cerut furnizorului de apă o re-eşalonare. Asociaţia 92 are în componenţă 3 scări cu câte 20 de apartamente fiecare. Datoria asociaţiei către Aparegio data din martie 2009 şi este de aproape 40.000 lei. În prezent, se fac demersuri pentru o reorganizare şi găsirea unui nou administrator, dar şi recuperarea banilor de la hoţul care a fugit cu banii cetăţenilor.
Contorizarea individuală condiţionată de plata datoriilor
Furnizorul de apă al municipiului Târgu-Jiu, Aparegio Gorj, a depus în ultima vreme numeroase eforturi de a recupera datoriile de la fiecare asociaţie de locatari în parte, şi a convinge populaţia să apeleze la contorizarea individuală. După ce au debranşat mai multe asociaţii pentru neplata datoriilor, Aparegio anunţă că Asociaţiile 34 şi 129, de pe străzile Mioriţei şi, respectiv, Lotrului, au început procesul de contorizare individuală, iar furnizorul de apă urmăreşte contorizările. „Chiar dacă cetăţenii hotărăsc să apeleze la contorizarea individuală, ei nu sunt branşaţi până ce nu îşi plătesc restanţele”, ne-a declarat Tiberiu Albu, şef departament comercial al Aparegio Gorj.
Astfel, chiar dacă asociaţiile mai sus numite s-au apucat de contorizări individuale, acestea încă mai datorează bani societăţii Aparegio. Cea de pe Mioriţei are o datorie care datează încă din luna februarie a acestui an, şi este în valoare de peste 37.000 lei. Din fericire, cea de pe strada Lotrului are o datorie neplătită din mai, a cărei valoare este de 20.000 lei. „Asociaţia 34 are în componenţă un bloc cu 80 de garsoniere, iar 25 de proprietari ai acestora au încă facturile neachitate. La Asociaţia 129, care are 3 blocuri cu un total de 220 de garsoniere, două dintre blocuri sunt deja contorizate individual, urmând ca la cel de-al treilea procesul să se desfăşoare în perioada următoare”, a completat reprezentantul Aparegio Gorj. Furnizorul de apă a adresat şi o somaţie de plată a datoriilor către Asociaţia 60, de pe strada Vlahuţă, care are de plată către Aparegio suma de 61.000 lei. Tiberiu Albu a ţinut să precizeze faptul că societatea în care lucrează nu se uită întâi după valoarea datoriilor, ci după data de când s-au făcut ultimele plăţi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here