Cum tratăm vergeturile

817
vergeturiVergeturile pot apărea pe corp oriunde pielea a fost întinsă, pot apărea ca rezultat al creşterii în greutate de obicei în locuri unde corpul depozitează grăsimea, abdomen, sâni, braţe, pulpe şi fese. Pot apare şi în urma sarcinii, pe porţiunile unde pielea a fost întinsă de creşterea burticii.

Oricât de greu ni se pare să admitem, vergeturile nu dispar niciodată cu desăvârşire, secretul este găsirea modalităţilor de a le face mai puţin vizibile.

Prevenirea vergeturilor
Cu cât sunt tratate mai repede cu atât apariţia lor este diminuată. Când devin moi şi nu mai sunt aşa pronunţate, devin mai puţin vizibile şi mai dificil de tratat.
Multora dintre femei le apar vergeturile în timpul sarcinii, ca rezultat al întinderii îndelungate a pielii datorată creşterii copilului şi apar de obicei prin luna 6-7. Este cunoscut faptul că adolescenţii în timpul creşterii şi atleţii care fac antrenamente dificile sunt predispuşi la apariţia vergeturilor, de asemenea şi o persoană care într-o perioadă scurtă de timp are o creştere semnificativă în greutate. Se presupune că structura pielii umane este genetic programată, deşi suntem predispuşi la apariţia vergeturilor putem totuşi lua unele măsuri preventive.
Sugestii generale care ajută:
-masajul cu o mănuşă sau perie de masaj pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine la nivelul pielii,
-aplicarea loţiunilor şi cremelor pe zonele afectate menţin pielea suplă şi moale,
-alimentele sănătoase pentru piele sunt cele bogate în vitaminele C şi E, zinc şi siliciu.
Creme cu vitamine
În faze incipiente, vergeturile pot fi tratate cu produse fără reţetă de la farmacie. Cremele emoliente care conţin vitamina E ajută pielea să se regenereze şi să rămână suplă.
Şi vitamina A este un bun emolient. Aceste creme sunt eficiente asupra stratului superior al pielii dar nu pot penetra în straturile inferioare acolo unde apar de fapt vergeturile, de asemenea nu pot schimba complet o condiţie deja existentă de aceea este recomandată tratarea vergeturilor care sunt încă în formare.
Operaţia cu laser
Operaţia cu laser se foloseşte în tratamentul vergeturilor pe care doar le diminuează nu le îndepărtează cu totul. Laserul reacţionează la culorile închise de aceea este cel mai eficient când vergeturile sunt în faza incipientă când au culoarea maro sau roşu. Nu va avea efect eficient asupra vergeturilor care sunt aproape de culoarea pielii. Pentru rezultate vizibile sunt necesare o serie de intervenţii.
Endermologie
Endermologia este o tehnică dezvoltată în Franţa care prin rulare şi aspirare masează în profunzime zonele afectate, îmbunătăţind circulaţia sanguină. Toxinele şi surplusul de apă reţinută sunt eliberate în timp ce ţesutul este întins. Exfolierea cu întinderea ţesutului pielii împiedică apariţia vergeturilor. O sesiune durează 30 minute şi sunt necesare câteva serii de tratamente.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here