Criza staţionează şi în parcări – Casierii au mai puţin de muncă…

398

parcari (3)Parcările cu plată au devenit un fel de sperietori pentru mulţi dintre târgujienii cu probleme financiare, mai ales în vremurile actuale de criză financiară.

Fiecare leu este bine calculat. Aşa se face că, plafonul pe care un angajat al primăriei îl are de realizat la astfel de parcări este din ce în ce mai greu de atins.

Lunar, plafonul de încasări trebuia să fie de 28 de milioane de lei vechi pentru fiecare dintre angajaţii primăriei care lucrează în parcările cu plată. Acesta însă nu era atins, hotărându-se micşorarea valorii sale. Astfel, potrivir directorului Direcţiei Publice de Patrimoniu, Mihai Fârţă, s-a hotărât stabilirea unui plafon de 23 de milioane de lei vechi lunar, din necesitate. „Având în vedere faptul că angajaţii nu reuşeau mereu să realizeze plafonul şi le erau reţinuţi bani din salariul care, oricum, este minim pe economie, am hotărât să îl micşorăm”, a declarat Fârţă.
Vara se fac încasări mai mari
Astfel, angajaţii din parcări nu mai trebuie să stea lunar cu frica în sân că nu vor reuşi să încaseze suficiente taxe de la şoferii care, pentru o oră de staţionare, scot din buzunar 2 lei. „Cum să fie? este greu. Mai ales acum, iarna. Vara mai merge treaba, dar acum nu prea. Mă bucur că s-a micşorat plafonul, nu prea reuşeam să îl facem”, a declarat o angajată. Hotărârea de Consiliu Local prin care s-a stabilit reducerea plafonului se referă, de asemenea, şi la casierii de la Târgul de haine, astfel că cei de la intrare vor avea de realizat un total de 7 500 lei pe lună, iar cei care încasează taxa pentru utilizarea mesei, un cuantum de dou mii lei pe lună.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here