Creşte numărul ţigărilor de contrabandă confiscate de poliţiştii gorjeni

447

tigari (7)Luna iunie, deşi nu a ajuns încă la sfârşit, a fost una prolifică pentru capturile de produse accizabile traficate. Aşa se face că numai de la începutul lunii au fost confiscate, în judeţul nostru, aproape 130 de mii de ţigarete.

În total au fost „luate ca din oală” nu mai puţin de 94 de persoane care aveau pachete de ţigări pe care intenţionau să le vândă deşi nu deţineau acest drept şi nici măcar acte de provenienţă pentru produse. „De la începutul lunii iunie 2010, în urma acţiunilor desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj pentru descoperirea şi documentarea activităţilor de comerţ ilicite cu produse accizabile din tutun, au fost ridicate în vederea confiscării 127.260 de ţigarete”, a declarat Daniel Tică, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Potrivit acestuia, poliţiştii au vizat locurile de comercializare a acestor produse, dar şi persoanele care transportă astfel de produse în vederea distribuirii către „comercianţii de ocazie”.

Ţigările depistate şi confiscate au o valoare totală de peste 50 de mii de lei, iar amenzile aplicate persoanelor implicate sunt aproape duble ca valoare, mai exact 99 mii lei.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here