Copiii vor să oprească accidentele rutiere

490

prevenirea criminalitatii (1)Aproximativ 150 de copii, elevi în clasele I-VIII, la Şcolile Generale „Alexandru Ştefulescu” şi „Constantin Săvoiu” din Târgu – Jiu, au transmis ieri un mesaj participanţilor la trafic sperând, astfel, să se

diminueze numărul accidentelor de circulaţie. Copiii au format un lanţ uman, în zona centrală a municipiului.

„Stop accidentelor”, „Viaţa are prioritate”, „Traversaţi regulamentar” sunt doar câteva dintre mesajele pe care elevii de la două şcoli generale din municipiul Târgu – Jiu au ţinut să le transmită, ieri, participanţilor la trafic. Elevii au format, în centrul oraşului, un lanţ uman, fiecare ţinând câte o literă. Cei aproximativ 150 de micuţi implicaţi în proiect provin de la Şcolile Generale „Alexandru Ştefulescu” şi „Constantin Săvoiu”.
Şoferii nu au fost sensibilizaţi de mesaje
Mesajele celor mici au fost foarte bine primite de pietoni, care au lăudat această iniţiativă. „Copiii trebuie învăţaţi să traverseze cât mai corect pentru că se întâmplă atâtea accidente şi până şi cei bătrâni, cei ca noi, trebuie să învăţăm să respectăm regulile de circulaţie”, a declarat un pieton. „Este o măsură foarte bună. Poate că aceşti copiii îi vor convinge pe vitezomani să mai reducă viteza, pentru a reduce numărul de accidente în Gorj şi România”, a spus un altul, aflat în trecere prin zona respectivă. În schimb, şoferii aflaţi în trafic aproape că nu au observat efortul celor mici, foarte puţini dintre ei încetinind maşina pentru a citi mesajele.
„..să salvăm vieţile unor copii”
Elevii care au participat la acest proiect au fost foarte încântaţi de faptul că pot ajuta. „Am venit ca să salvăm vieţile unor copii. Vreau să transmit un mesaj oamenilor: stop accidentelor, viaţa are prioritate”, a spus unul dintre copii. Învăţătoarele care au ieşit cu cei mici pe stradă, pentru a încerca să tragă un semnal de alarmă, au declarat că micuţii au fost foarte încântaţi. „A fost o idee interesantă, copiii au primit cu entuziasm această propunere şi sperăm, că în felul acesta am transmis un mesaj. La educaţie civică noi discutăm de accidentele de circulaţie şi urmările grave ale acestora. Eu am 23 de copii la clasă”, a spus una dintre învăţătoare. „Acţiunile de acest gen sunt foarte bine venite, mai ales pentru şcolarii mici, învaţă să circule. Activitatea are impact foarte mare asupra lor pentru că sunt puşi în faţa realităţii”, a completat şi o învăţătoare care se ocupă de cei mai micuţi, şi anume elevii de clasa I.
Copiii au format un lanţ uman
Acţiunea a făcut parte din programul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, în parteneriat cu mai multe instituţii, de-a lungul acestei săptămâni. „Ziua de astăzi este dedicată prevenirii accidentelor rutiere şi oricăror evenimente de acest gen. Am încercat prin micii participanţi la trafic, să sensibilizăm toţi participanţii, indiferent că sunt conducători auto sau pietoni. Cu aceşti copii am încercat să scriem câteva mesaje. Ei sunt cei mai mici şi, prin ei, sperăm să transmitem un mesaj care să fie înţeles aşa cum ne-am dorit”, a declarat Dumitru Tatomir, şeful Poliţiei Rutiere, care nu a lipsit de la eveniment.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here