Constantinides: “Sunt mândru de jucătorii mei!”

424

Energia Târgu-Jiu ţine sus steagul României în EuroChallenge, asta deşi pornea la drumul european cu cele mai puţine şanse, având în vedere postura de debutantă.

După victoria dramatică obţinută în faţa celor de la Kormend în meciul de marţi de la Târgu Jiu, Energia a obţinut în proporţie de 99% biletele pentru faza următoare a FIBA EuroChallenge. Doar un dezastru la Sofia, în faţa celor de la Lukoil Academic Sofia, echipă rămasă fără nicio şansă de calificare, deci fără motivaţie, ar mai putea opri trupa lui Constantinides din drumul său european din acest sezon. Energia este singura echipă din România, participantă în EuroChallenge, care reuşeşte o participare onorantă. U BT Cluj Napoca şi CSM U Oradea, echipe cu o mai mare tradiţie şi experienţă, au capotat în acest an în competiţia europeană, cele două echipe nereuşind să obţină nici măcar un singur succes în acest sezon înaintea ultimei etape fiind deja eliminate din competiţia în care doar Energia va reprezenta România în primăvară.

Nemulţumit de joc, încântat de rezultat
Pentru a nu mai avea nicio emoţie înaintea ultimului joc, Energia trebuia să câştige meciul cu Kormend la două puncte după ce şi ungurii câştigaseră pe teren propriu tot la un punct diferenţă. Totuşi, aşa cum aminteam, doar un dezastru ar putea împiedica Energia să meargă mai departe. Antrenorul Antonis Constantinides a asemănat meciul cu echipa maghiară cu cel câştigat în faţa bulgarilor de la Lukoil: “Din punctul nostru de vedere a fost similar cu ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Lukoil. Dintr-un anumit punct de vedere nu suntem mulțumiți de jocul echipei din acestă seară, dar în același timp sunt mândru de jucătorii mei. Aș vrea să vă și explic acest lucru, pentru că nu știu ce s-a întâmplat în trecut în Târgu-Jiu, dar simt că acești jucători au început să ajute la creșterea acestui club. După câștigarea Cupei României, sezonul trecut, acești jucători au arătat de când a început noul sezon că merită să fie cât mai sus. Nu știu în acest moment dacă ne-am calificat în Last 16, dar cred că s-a întâmplat acest lucru”.

Realizare fantastică
Calificarea între cele mai bune 16 echipe din EuroChallenge este catalogată de antrenorul Antonis Constantinides drept o mare realizare pentru un club care abia şi-a făcut apariţia pe firmamentul baschetului de performanţă: “Trebuie să știți că ceea ce au realizat acești jucători în actualul sezon este incredibil. Vorbim despre o echipă, Energia, care acum câțiva ani juca în liga a doua, sezonul trecut a câștigat Cupa României, iar acum este la un pas de a trece în Last 16 EuroChallenge. De acea sunt mândru de acești jucători care m-au făcut foarte fericit în acest moment, dar nu arăt acest lucru, pentru că sunt și un pic dezamăgit de modul în care am jucat în acest meci. Până la urmă am câștigat în ultima secundă, iar pentru mine este a doua oară când câștig astfel, pentru că și victoria cu Lukoil o consider ca și câștigată în ultima secundă, pentru că a fost obținută în prelungiri”, a mai declarat antrenorul cipriot al Energiei. Acesta a ţinut să mulţumească suporterilor echipei gorjene pentru fantasticul ajutor pe care aceştia l-au dat Energiei pe tot parcursul partidelor disputate în EuroChallenge şi îi asigură că şi în ultimul meci din această grupă, Energia va lupta pentru victorie: “Mergem în Bulgaria să câștigăm meciul.Nu mergem acolo ca simpli turiști, pentru că nu vrem să depindem de rezultatul altui meci”, a mai declarat Constantinides.

Plusul lui Karpelesz
Unul dintre remarcaţii partidei cu Kormend, dar nu numai, este Tal Karpelesz, jucător care, încet-încet, şi-a făcut loc în inimile suporterilor gorjeni prin energia pe care o degajă permanent, fie că este vorba de meciuri oficiale, amicale sau simple antrenamente. Dealtfel, chiar antrenorul Energiei a ţinut să-l felicite pe jucătorul româno-israelian la finalul întâlnirii cu ungurii de la Kormend: “Voi face un lucru pe care, în general, în cariera mea de antrenor nu-l fac, dar aș vrea să vorbesc despre Tal Karpelesz, pe care vreau să-l felicit. Acest jucător are o inimă foarte mare și nu spun asta pentru că a înscris ultimul coș. Clubul trebuie să-l țină aici pentru o perioadă de mai mulți ani. Tal poate să ofere foarte multe Energiei, iar Energia trebuie să câștige foarte mult de la acest jucător!”, a declarat antrenorul Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here