Condamnare cu executare pentru “Îngerul Negru”!

1590

Unul dintre liderii grupărilor de proxenetism destructurate în ultimii ani la nivel de județ de procurorii DIICOT Gorj a primit, ieri, sentința în dosarul în care anchetatorii l-au acuzat de astfel de fapte alături de alți amici de-ai săi. Constantin Costinel Breazu, fost Grecu, zis și „Îngerul Negru”, a fost găsit vinovat de toate faptele pe care le-au cercetat procurorii și a primit pentru fiecare dintre ele câte o pedeapsă, în final judecătorii Tribunalului Gorj dispunând contopirea pedepselor într-una singură, care este cu executare. “Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n (dreptul de a comunica cu victimele Ţoc Marinela Andreea şi Schintee Maria Ionela)(…)Scade din pedeapsă durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la data de 09.11.2017 la zi. (…)Înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar”, a dispus instanța. Un alt inculpat, Daniel Dumitru Stănoiu, recidivist, a primit o condamnare care îl va ține mult timp în spatele gratiilor. Sentința lui ține cont de condamnările anterioare pe care le-a primit de la alte instanțe de la Constanța și Craiova.
“Adaugă la pedeapsa de 11 ani şi 10 luni închisoare rezultată, pedeapsa de 1 an şi 8 luni anterioară neexecutată, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 13 ani şi 6 luni închisoare, 3 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n (dreptul de a comunica cu victimele, Ciolacu Elena, Predică Roxana Cristina, Ţoc Marinela Andreea, Schintee Maria Ionela, Cotigă Cristina Andreea şi Trohonel Laura Constantina)(…) scade din durata pedepsei rezultante, durata reţinerii şi arestării preventive şi a perioadei executate, cu începere de la 27.11.2016 la zi. În baza art. 399 C.pr.pen. menţine măsura arestării preventive a inculpatului”, a decis instanța. O altă pedeapsă cu executare a fost dispusă de Tribunalul Gorj și în cazul Elenei Andreea Grecu, găsită vinovată pentru comiterea mai multor infracțiuni, la fel ca și restul inculpaților. „Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 3 ani şi 2 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 2 luni închisoare, 3 ani pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n (dreptul de a comunica cu victimele, Ciolacu Elena şi Predică Roxana Cristina)(…) Scade din pedeapsa aplicată durata arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data de 05.12.2017 până la 10.05.2018. În baza art. 399 C.pr.pen. menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpată”, a hotărât Tribunalul Gorj.
Doi ani și 11 luni au fost dispuși în cazul lui Grigore Cătălin Romanescu, executarea fiind suspendată pe motiv că inculpatul nu este recidivist. În cazul său magistrații au impus un termen de supraveghere de 4 ani, timp în care bărbatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. De asemenea, Romanescu are obligația de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității la structuri din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Doar cu o amendă de 12.500 de lei s-a ales un al cincilea inculpat din dosar, Ion Breazu, el fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Magistrații au mai dispus ca în cazul în care vreunul dintre inculpați evadează sau iese din pușcărie mai devreme victimele lor să fie anunțate de către autorități. “La eliberarea în orice mod sau evadarea inculpaților Breazu Constantin Costinel, Stănoiu Dumitru Daniel și Grecu Elena, vor fi înștiințate persoanele vătămate Țoc Marinela Andreea și Rogoveanu (fostă Ciolacu) Elena. În baza art. 404 alin. 61 C.pr.pen., persoanele vătămate pot solicita emiterea unui ordin european de protecţie, în condiţiile legii”, se mai arată în decizia Tribunalului Gorj, care nu este definitivă. Inculpații au mai fost obligați la plata a 64.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, de la ei instanța dispunând și confiscarea câtorva autoturisme, dar și a unor sume de bani, telefoane și calculatoare.
Faptele pentru care au fost condamnați inculpații din acest dosar au avut loc între 2015 și 2016, la momentul declanșării anchetei DIICOT efectuând mai multe percheziții. “Membrii grupului au recrutat și transportat din România în Italia, în mod repetat, persoane de sex feminin în scopul exploatării sexuale a acestora, asigurând logistica şi gestionarea activităţii infracţionale, existând situații, în cazul persoanelor minore, în care aceștia le-au îndrumat, călăuzit și transportat, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false: act de identitate, procură notarială pentru însoțitor. S-a reţinut că autorii faptelor au înlesnit practicarea prostituției și au obținut foloase patrimoniale din această activitate, în cazul a şase persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 15 și 26 ani. Totodată, ca urmare a activităţii infracționale au fost obținute sume de bani și bunuri mobile, care au fost schimbate și transferate pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora”, a comunicat DIICOT.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here