Concursul naţional de matematică „Buţă Titu”, la final

400

concurs matematica MotruSâmbătă, 4 decembrie, la Şcoala Generală Nr.2 din Motru s-a desfăşurat concursul naţional de matematică „Buţă Titu”, la care au participat peste 250 de copii din clasele a IV-a a VIII-a de la Şcolile Generale Nr.1 şi Nr. 2 din Motru, Şcolile NR. 2, 4, 6 şi 8 din Târgu-Jiu Şcoala Novaci, Şcoala Licurici, Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

Vom aminti câştigătorii locurilor I de la clasa a IV-a, până la clasa a VIII-a, precizând că s-au acordat în total 44 de premii şi că fiecare participant a primit tradiţionala ciocolată mare din partea familiei Buţă.

Premianţii clasei a IV-a au fost: Amza Andreea – Şcoala Generală Nr.1 Motru, Ciofu Oana-Cătălina – Şcoala Generală Nr.8 Târgu-Jiu şi Stan Eduard – Colegiul Naţional „George Coşbuc”.

La clasa a V-a: Bălan Ion-Denis – Şcoala Generală Nr.2 Motru şi Simionescu Ana Maria – Şcoala Nr.8 Târgu-Jiu.

La clasa a VI-a: Jucan Iona – Şcoala Generală Nr.4 Târgu-Jiu.

La clasa a VII-a: Işfan Ioana – Şcoala Nr.8 Târgu-Jiu.

La clasa a VIII-a: Dobrotă Robert – Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

De la Şcoala Novaci s-au remarcat surorile Costree, Daiana şi Andreea, clasate pe locul al II-lea la clasele a VI-a şi a VIII-a.

Prezent la deschiderea concursului, în amfiteatrul Şcolii Nr.2 din Motru, primarul Dorin Hanu a felicitat-o pe profesoara pensionară Buţă Maria, soţia primului director al unui liceu din Motru, matematicianul Titu Buţă, pentru participarea multianuală la organizarea acestui concurs şi a adresat mulţumiri elitei matematicienilor motreni, care au reuşit prin performanţele lor să crească prestigiul municipiului.

Satisfacţia organizatorilor

Concursul a beneficiat de o asistenţă didactică importantă, concentrând elita profesorilor de matematică pentru acest nivel de studii din tot judeţul. Profesorii de la Şcoala Generală Nr.2, Ion Sanda şi Gabriel Bălan, împreună cu colegii lor au depus toate diligenţele, în aşa fel încât şi profesorii şi părinţii prezenţi în număr mare alături de copii să fie satisfăcuţi. Corectarea lucrărilor s-a întins până dincolo de ora 17:00 şi s-a urmărit ca să nu existe nicio formă de contestaţie. Concursul a căpătat un aspect de sărbătoare, chiar dacă vremea a fost neprielnică, o ploaie neprietenoasă, împiedicându-i pe oaspeţi să viziteze un orăşel frumos.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here