Concertul de Mai al “Lyrei Gorjului”, savurat de târgujieni

388

Lyra GorjuluiOrchestra de cameră “Lyra Gorjului” din Târgu–Jiu a susţinut duminică seara, începând cu ora 20:00, un spectacol deosebit, oferind spectatorilor adevărate bijuterii muzicale.

Duminică seara, Orchestra de Cameră “Lyra Gorjului” a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a susţinut un spectacol grandios. Acesta a fost programat pentru a se desfăşura în Piaţa Prefecturii dar, din cauza vremii nefavorabile, a avut loc la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Concertul a fost dirijat de profesorul şi violonistul Ilie Cetean. Sala a fost ocupată la capacitate maximă. Cât priveşte programul artistic al Concertului de mai, conform intenţiei iniţiale de a fi desfăşurat în aer liber, a fost gândit un program de bijuterii muzicale, piese uşoare, spumoase. Concertul a conţinut şi două puncte vocale, interpretate de tânăra şi talentata Daniela Popescu. Aceasta a interpretat cunoscuta canţonetă “O sole mio” iar din repertoriul internaţional al lui Andrea Boceli, a interpretat “Partiro”. De altfel şi tânăra profesoară a Şcolii Populare de Artă şi a Liceului de Muzică şi Arte Plastice ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, Alina Lăcatuşu, a interpretat şi ea pe aceiaşi scenă.

Sală cu rezonanţă

“A fost un concert absolut superb! Rezonanţa deosebită a Sălii Maure, care este cea mai bună sală din Gorj pentru concerte simfonice, a adăugat un plus de valoare concertului. Cu câteva ore înainte de acest concert, o parte din el a fost prezentat în cadrul Simpozionului Naţional “Petre Brâncuşi”, la care au participat nume importante, între care si dirijorul Cristian Brâncuşi, care a apreciat calităţile vocale ale tinerei Daniela Popescu”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Următorul concert al Orchestrei de cameră “Lyra Gorjului” va avea loc în luna iunie.

Andrada BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here