Comunitarii care au salvat o căprioară au fost recompensaţi: Obiecte decorative, în semn de mulţumire

375

caprioaraCei doi polţişti comunitari care au salvat, zilele trecute, o căprioară, au fost recompensaţi cu …mulţumiri şi cu câte un obiect decorativ. Nici bărbatul care a văzut prima dată animalul aflat în pericol şi care a sunat la 112 şi, ulterior, a şi ajutat la salvarea sa, nu a fost uitat. Acesta a primit … o vază.

Pantelimon Chiţoiu este bărbatul care a ajutat poliţiştii comunitari să salveze căprioara care căzuse într-un bazin dezafectat, undeva, la marginea oraşului. După ce a sunat la 112 şi a anunţat faptul că animalul este rănit şi are nevoie de ajutor, bărbatul a şi sprijinit cât a putut intervenţia comunitarilor. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, la data respectivă erau de serviciu chiar poliţiştii comunitari-vânători, care au intervenit imediat cu tot ce a fost nevoie pentru salvarea căprioarei. Aceasta, încercând să iasă din bazinul în care rămăsese captivă, s-a rănit la picioare. După ce a fost recuperată, a fost bandajată şi luată acasă de către paznicul de vânătoare, urmând să fie eliberată atunci când starea sa de sănătate o va permite.

Vaze pentru un gest frumos

caprioara1Deşi, pentru gestul lor, comunitarii ar fi meritat o primă, aceştia au primit, iniţial, doar mulţumiri. Apoi, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în sediul Primăriei Târgu-Jiu, aceştia, împreună cu Pantelimon Chiţac, localnicul care i-a anunţat despre incident, au fost premiaţi cu …obiecte decorative. Târgujianul a primit o vază mare în semn de mulţumire în timp ce, la rândul lor, poliţiştii au fost „cadonaţi” cu alte obiecte decorative, din sticlă. Criza financiară anulează, astfel, şi mulţumirile pentru un lucru de omenie. Situaţia financiară a Poliţiei Comunitare nu este una roz, fiind ameninţată de disponibilizări.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here