„Comunitarii” au diminuat infracţionalitatea stradală

342
politia comunitaraLa nivelul municipiului Târgu-Jiu, Poliţia Comunitară şi-a făcut mult mai bine treaba în anul 2009 decât în 2008. Asta şi datorită faptului că numărul patrulelor şi, implicit, al agenţilor a crescut.

Astfel, actele de vandalism şi infracţionalitatea stradală nu au fost prea des întâlnite în oraş, fapt ce demonstrează că gradul de siguranţă publică a mai crescut, iar tulburările liniştii şi ordinii publice s-au diminuat.

„Actele de siguranţă publică ce cad în sarcina Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, s-au diminuat faţă de anii trecuţi. Am mărit numărul de patrule, de personal, suntem mai mulţi, iar numărul forţelor de ordine prezente în stradă a crescut considerabil”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare a municipiului Târgu-Jiu. Conform acestuia, există câte cinci patrule mixte care lucrează în mai multe schimburi, alte două care acţionează pe timpul nopţii, trei maşini de patrulare, care mai pot fi suplimentate cu încă două în week-end-uri sau în zilele de sărbătoare. „Numărul amenzilor este cam acelaşi, indiferente de perioada anului. Oricum, măsurile întreprinse de noi au diminuat activitatea infracţională stradală. Este bine că n-am avut spargeri de case de amanet, de bijuterii, şi nici astfel de infracţiuni în incinta marilor magazine din municipiu”, a completat Tudor.
Şcolile şi elevii, încă o problemă
Sectorul căruia agenţii Poliţiei Comunitare a acordat o mai mare atenţie este perimetrul unităţilor de învăţământ. Pentru descurajarea oricărei activităţi infracţionale în perimetrul unităţilor de învăţământ, poliţiştii comunitari şi-au creat un program zilnic de verificare a acestora. „Avem un om care stă non-stop la Liceul Forestier, la Şcoala Generală Nr. 8 unul are stă pe toată durata zilei, iar, în rest, toate unităţile şcolare din Târgu-Jiu sunt patrulate de către agenţii noştri. Copiii sunt din ce în ce mai şmecheri, şi câteodată chiar nu putem stopa fenomenele de chiul, bătăile în incinta şcolii decât pentru moment”, a mai spus şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.
Acesta a menţionat că, anul trecut, au fost mai multe cazuri când foşti elevi, care deja au absolvit, ai unor şcoli se întorc în incinta acestora doar pentru a-şi supăra foştii profesori, a adresa injurii sau a prezenta un comportament vulgar faţă de elevii din clasele mai mici. „În aceste cazuri, de fiecare dată suntem solicitaţi să intervenim de către profesorul de serviciu din ziua respectivă”, a adăugat Tudor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here