Colegiul de Disciplină al IȘJ Gorj cercetează sustragerea unor documente din dosarul de gradație de merit al unei profesoare

15303

O profesoară de la Școala Gimnazială nr.1 Târgu-Jiu a sesizat, săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Gorj și Colegiul de Disciplină al IȘJ că din dosarul său de gradație de merit, depus luna trecută, i-ar fi fost sustrase documente importante. Cadrul didactic indică drept vinovat directorul instituției de învățământ, deoarece doar Adriana Rădoi a avut acces la acest dosar pentru gradația de merit. De altfel, sunt dovezi indubitabile că acte din dosarul de gradație al profesoarei au fost folosite, la instanță, într-un proces pe care cadrul didactic l-a avut cu școala. Procesul a fost pierdut, recent, de unitatea de învățământ.

Cadrul didactic al școlii din Târgu-Jiu a depus dosarul de gradație de merit la școala unde lucrează, asta pe 3 iunie. Dosarul ajuns în grija directorului școlii trebuia să se înainteze IȘJ pentru a fi evaluat.
Deși nu avea voie să sustragă documente din dosar, directorul face totuși asta, mai exact ia una dintre hârtiile depuse de profesoară pentru IȘJ și o depune la dosarul civil pe care școala îl avea cu cadrul didactic, la Curtea de Apel Craiova. Acest lucru este subliniat de avocata școlii care recunoaște, în fața instanței, că a luat documentul din dosarul de gradație pentru a-l folosi în proces, cu intenția și de a-l traduce.
Procesul este pierdut pe 10 iunie de către școală, cadrul didactic văzând abia în cuprinsul sentinței că i s-a luat documentul din dosarul de gradație de merit. A văzut declarația mai exact a avocatei Chepea Amalia Elena, care recunoaște ilegalitatea.
Drept urmare, cadrul didactic în cauză s-a adresat în scris inspectorului școlar general și Colegiului de Disciplină de pe lângă IȘJ Gorj. Reclamația urmează a fi analizată în cadrul acestui for, solicitanta dorind ca directoarea școlii să fie trasă la răspundere pentru sustragere de documente din dosarul de gradație de merit.
Într-o lună de zile, acest for ar trebui să ia în analiză această solicitare și să ofere un răspuns la reclamația în cauză.
Lista gradațiilor de merit s-a publicat recent, în cauză făcându-se mai multe contestații.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. Directiunea școlii a si batut-o pe această profesoară, iar acum, i-a sustras documente din dosar, sa nu obțină gradație de merit si să șe folosească in alt scop.
    Directoarea de acici, si-a pus dosar de pretransfer, fără să aibă studii de speciaitate, iar dosarul a trecut de I.S.J. Gorj.Poate analizează si acest caz, comisia MEC, venită in Gorj.

  2. Colegiul de disciplina de pe lângă Inspectoratele școlare isi desfășoară activitatea in baza ordinului nr 3866/2012.Rolul acestuia, ca organ administrativ -jurisdicțional este de a soluționa contestațiile adresate acestuia de către persoanele sancționate in temeiul Legii nr 1/2011, modificata. Conform legii, Colegiul de disciplina, prin hotărâre motivata pe baza probelor administrate și a susținerilor părților poate dispune: admiterea sau respingerea contestației. In mod eronat, fără sa va documentați înainte publicați o astfel de știre.

  3. Penibile sunt aceste manipulatoare ajunse în functii dar nu trebuie lăsate sa facă ce vor pentru cu școala și angajații nu sunt ai lor. Ciocu mic jigodii de directoare nu mai abuzați de funcții femei cu c…oaie ce sunteți. Îngrozitoare, brrr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here