„Clipe”, de Claudia Elena Dan – Liceeană, la prima expoziţie personală

426
expozitie (3)O elevă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu şi-a făcut miercuri după-amiaza debutul în viaţa artistică. Deşi este doar la liceu, tânăra Claudia Elena Dan îşi doreşte o carieră în domeniul artistic, primul pas fiind deja făcut.

Deşi mai are un drum destul de lung de făcut până îşi va îndeplini visul, mica pictoriţă a făcut un prim lucru esenţial: s-a mobilizat şi a strâns mai multe lucrări pentru o expoziţie personală, numită „Clipe”. Organizatorul evenimentului este interpretul Mihai Vulpe, care, după cum spune, şi-a propus să descopere tineri expozitie (8)talentaţi. Expoziţia a fost vernisată miercuri după-amiază, la parterul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj. Tânăra expozantă s-a declarat încântată şi mândră că a avut posibilitatea de a expune şi de a-şi face cunoscută pasiunea. „Sunt foarte încântată că am avut această posibilitate. Cel care m-a ajutat, Mihai Vulpe, a avut grijă ca totul să fie în regulă, perfect chiar”, a spus mica pictoriţă.
„Iau în serios pictura de un an”
În demersul său artistic, fata a fost ajutată de câteva cadre didactice care au încurajat-o să îşi urmărească pasiunea şi talentul. Despre sine, tânăra povesteşte că a iubit de mică arta plastică. Însă munca adevărată în acest domeniu a început în urmă cu aproximativ un an de zile, în momentul în care s-a hotărât să urmărească o carieră în domeniu. „Pictez de când eram mică dar era mai mult o joacă. Am început să iau în serios treaba asta de un an de când vreau să dau la grafică, în Timişoara”, a mai spus Claudia Elena. În sală, pe lângă cadre didactice şi prieteni au mai fost prezenţi şi elevi, colegi ai tinerei liceene.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here