Clădirile din Târgu-Jiu au prins viață! Sute de vizitatori, la noile opere

1987

Festivalul de artă stradală de la Târgu-Jiu s-a încheiat, duminică. Cele opt opere de artă au putut fi vizionate de public și au primit aprecieri din partea a sute de vizitatori.

Aceasta a fost prima ediție a unui astfel de eveniment la Târgu-Jiu și au fost alese opt construcții din oraș: Amfiteatrul din Parcul municipal; Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”; Colegiul Național ,,Spiru Haret” (sala de sport); Liceul cu Program Sportiv; Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu”; Sediul Central Salvamont Gorj; Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu”; Liceul de Arte Plastice ,,Constantin Brăiloiu”. Cel care s-a ocupat de aducerea artiștilor de artă stradală în orașul lui Brâncuși, în această săptămână, a fost tânărul târgujian Adrian Oniga.
Edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, le promite târgujienilor că Festivalul de Artă Urbană va continua și pe viitor în orașul lui Brâncuși. ,,Felicitări, Adrian Oniga! Felicitări, Mihai Paraschiv! Mi-a plăcut foarte mult ideea Strad’Art! Se vede că vine de la tineri care gândesc altfel. Sunt idei de care avem nevoie pentru că pregătim orașul pentru ei, pentru copiii noștri. Este firesc să aibă un cuvânt greu de spus în ceea ce privește administrarea orașului și asta și intenționez: să-i ascult, să îi înțeleg, să fac tot posibilul să le pun ideile în practică. Eu am mare încredere în tinerii noștri și mă bazez nu numai pe rezultatele extraordinare la învățătură sau în domeniul sportiv, ci și pe astfel de idei ca Strad’Art. Au adăugat puțină culoare municipiului, l-au făcut puțin mai frumos, s-au străduit să ne unească acolo unde ne-au simțit dezbinați, ne-au dezvăluit poveștile orașului, iar eu cred că au reușit să facă ceva extraordinar și merită felicitări pentru asta. Strad’Art va continua pe viitor. Copiii noștri vor clădi, în continuare, pe ideile lor, vor avea un cuvânt de spus în ceea ce va deveni municipiul Târgu- Jiu și eu promit să le fiu mereu alături. Felicitări tuturor! Totodată, am avut ocazia să folosesc una dintre bicicletele electrice produse la Târgu-Jiu de Bike Electric Quadrini. Am rămas plăcut surprins de performanțele acesteia și vă recomand să o încercați. Este ideală pentru deplasarea prin oraș, mai ales pentru destindere. Așa cum am spus în repetate rânduri, voi susține toate entitățile economice care produc la Târgu-Jiu, fie ele mici sau mari, pentru că municipiul are mare nevoie de ele. Încheiem o săptămână plină de evenimente locale care sper că v-au fost pe plac și vă urez o săptămână minunată tuturor!”, a declarat, duminică, primarul municipiului Târgu-Jiu, la încheierea festivalului.
În ediția acestui festival au fost realizate opt picturi murale, de către artiști internaționali precum Farid Rueda din Mexic, cunoscut pentru picturi murale în New York, Mexico City, Bogotà, Moscova, Paris sau Milano și Endo din Serbia, cu participări la festivaluri importante din Europa. Cu nimic mai prejos este line-up-ul artiștilor români Kero și Ocu, recent întorși de la un proiect social-cultural din Palestina, Pisica Pătrată, fondatorul Muzelui Benzilor Desenate, băieții de la Kaps Krew din Iași, cu o prezență constantă pe scena artei stradale românești, dar și foarte talentații Cristian Scutaru, Andreea Toma și Florin Radu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here