Ce trebuie să ştii despre şampon

677

samponare1Spălatul părului reprezintă pentru majoritatea doar procesul de şamponare, clătire şi repetarea acestor etape. Specialiştii ne informează despre cum să ne menţinem culoarea, care este cel mai indicat mod de spălare şi cum să avem un păr frumos zi de zi!

Ce nu ştiai despre şampon

Şamponul nu reprezintă lucrul cel mai important al procesului. Poţi să ai cel mai scump şampon, dacă modul de utilizare nu este făcut cum trebuie, degeaba. Masajul scalpului şi al părului şi apoi clătirea sunt lucrurile esenţiale care trebuie urmate. Specialiştii spun că trebuie masat bine scalpul cu şampon, pentru a înlătura sebumul, iar la final să clăteşti cu atenţie orice urmă de şampon.

Produsele naturale nu sunt întotdeauna cele mai indicate. Dacă un şampon are un ingredient natural, de exemplu lămâie, asta nu îl face adecvat părului tău. Lămâia şi menta se utilizează în saloane, dar acasă ele pot declanşa iritaţii. Deci nu folosi niciodată doar anumite ingrediente care sunt specificate pe ambalajul şamponului. Acesta este produs de profesionişti.

Nu te gândi că o să ai rezultate ca în reclamele de la TV. Volumul pe care îl au acele femei este rezultatul bigudiurilor calde şi intervenţiei unor stilişti. Pentru a crea mai mult volum, utilizează un şampon adecvat, dar să nu crezi că rezultatele vor fi ca cele din reclama TV.

Să utilizezi o cantitate mai mare de şampon decât este necesar doar pentru a face spumă nu este prea indicat. Spuma nu va da voie să masezi şamponul aşa cum ar fi nevoie!

masti facialeDacă un şampon are un compus deosebit, asta nu este o regulă că îţi va fi şi de un mare folos. Anumite companii scot şampoane cu ulei de măsline sau caviar, dar aceste ingrediente sunt în proporţie de 1-5%. Când un produs este lansat pe piaţă, companiile promit şi rezultate optime şi rapide. Astfel, vei putea constata, la primele utilizări ale unui şampon sau balsam, ca totul să pară excelent, ca apoi efectele despre care se spune că dau rezultate să dispară.

Poţi achiziţiona şampoane de firmă (utilizate în saloane) de la anumite magazine. Înainte se spunea că nu trebuie să achiziţionezi aceste produse din supermarket pentru că sunt diluate sau contrafăcute. Acum acest lucru nu mai este luat în considerare. Firmele producătoare aduc în magazine produse de foarte bună calitate.

Părul tău nu se poate obişnui cu acelaşi şampon mult timp. Dacă în timp observi că nu mai ai acelaşi efect ca la început de la şamponul tău, nu renunţa. Părul suferă modificări odată cu vârsta, anotimpurile, schimbările de temperatură şi de aici poate surveni schimbarea texturii. O altă cauză ar fi faptul că nu îl limpezeşti suficient. Dacă vreme îndelungată ai utilizat un anumit fel de şampon de ani de zile cu rezultate bune, nu-l schimba!

Nici cel mai eficient şampon care există pe piaţă nu-ţi poate schimba părul pentru totdeauna. A-ţi spăla părul cu şamponul este o regulă: dacă o faci eficient şi regulat, părul va fi impecabil, dacă renunţi, după câteva luni părul va arăta ca la început. Adică rău!

Nu toate substanţele dintr-un şampon sunt ideale părului tău. Unele usucă părul, altele îi aduc un plus de hidratare. Deci, dacă ai găsit şamponul potrivit părului tău, nu renunţa la el doar pentru că într-o zi nu a dat cele mai eficiente rezultate.

… dar despre măştile faciale

Păstrarea prospeţimii şi frumuseţii tenului este principala problemă a oricărei femei. Oboseala, frigul, soarele puternic, anumite probleme de sănătate, stress-ul şi înaintarea în vârstă lasă urme marcante pe ten şi corp. În această problemă există şi soluţii, acestea fiind chiar la îndemână în bucătăria sau grădina ta, alegând o serie de fructe şi legume pe care le serveşti în fiecare zi.

Remedii naturiste la îndemâna oricui

Sunt remedii naturiste pentru orice fel de ten peste tot în jurul nostru. Măştile naturale pentru faţă se obţin din cele mai simple produse şi, se aplică uşor şi nu trebuie cheltuiţi foarte mulţi bani, dar rezultatele sunt remarcabile.

Pentru a menţine tenul proaspăt, nu este de ajuns doar să te demachiezi în fiecare seară şi să utilizezi creme hidratante potrivite tipului de ten. Orice persoană are nevoie ca o dată sau de două ori pe săptămână să aplice o mască revigorantă şi hrănitoare. Beneficiile acestor măşti bazate pe ingrediente naturale constau şi în faptul că ştii ce conţine fiecare, că ingredientele conţinute nu sunt expirate. Mai mult, nu vei mai scoate din buzunar bani pentru a plăti firma sau ambalajul atrăgător al măştilor care se găsesc pe piaţă.

Orice produs natural este o sursă de vitamine esenţiale pentru prospeţimea tenului tău.

În momentul când ai folosit anumite reţete, continuă să le întrebuinţezi în mod frecvent pentru rezultate optime!

Ce ai de făcut înainte de a aplica o mască

Trebuie să ştii ce fel de tip de ten ai! Deoarece nu se poate aplica orice fel de mască pentru un anumit tip de ten.

Curăţă bine faţa şi gâtul folosind lapte demachiant sau o loţiune tonică care să nu conţină alcool pentru ca rezultatele să fie acelea pe care ţi le-ai dorit!

Strânge părul într-o clemă, pentru a nu te incomoda. Masca trebuie aplicată pe toată faţa, dar nu şi pe ochi şi buze. Pentru buze poţi aplica miere pentru a le reda textura fină şi catifelată. Atunci când ai masca pe faţă, stai relaxată, nu în lumină puternică şi acoperă-ţi ochii cu două rondele de castraveţi (sau comprese de ceai de muşeţel, gălbenele sau tei, umezite şi încălzite uşor). Masca se va menţine pe ten aproximativ 20-30 de minute.

Castraveţii sunt buni pentru calmarea pielii ochilor şi pentru relaxare.

Clăteşte-te pe faţă cu lapte, ceai sau apă călduţă şi încearcă să faci acest lucru cât mai bine. De asemenea, nu folosi produse cosmetice de orice fel timp de câteva ore după ce ai înlăturat masca.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here