CE Oltenia, în topul poluatorilor din UE

1156

Trei companii din România se regăsesc în primii o sută cei mai mari poluatori la nivelul Europei, din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon (CO2). Potrivit datelor publicate de Direcţia Generală Politici Climatice a Comisiei Europene, Termocentrala Rovinari, sucursală a CE Oltenia, se regăseşte pe locul 38 la nivel european, cu emisii de CO2 (conform verificărilor din 2018), de 5.191.433 de tone.
Termocentrala Turceni a înregistrat emisii de CO2 în valoare 4.069.124 de tone, situându-se pe locul 60 la nivel european.
Pe al patrulea loc la nivel naţional şi 114 în Europa se regăseşte, de asemenea, o altă sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Electrocentale Işalniţa, care a înregistrat valori ale CO2 de 2.528.089 de tone. Craiova II, cu emisii de 1.265.999 tone, se află pe locul 263 în Europa.
Cel mai mare poluator din UE rămâne centrala termoelectrică Bełchatów din Polonia, urmată de opt companii din Germania. Ryanair (Irlanda) este singura companie aeriană inclusă în lista primilor 10 poluatori din Europa.
Acest top nu reprezintă strict o listă a companiilor din Europa şi cantitatea de CO2 produsă de acestea, ci se concentrează asupra a 11.000 de centrale electrice şi fabrici de producţie din cele 28 de state membre ale UE, plus Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, precum şi activităţile de aviaţie din aceste ţări. UE declară că aceste activităţi au fost alese, deoarece pot fi măsurate şi verificate cu un nivel ridicat de precizie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here