Castraveţii din Germania, spaimă pentru autorităţi

447

dsv facuta de mineCa urmare a toxiinfecţiei alimentare cu Escherichia Coli enterohemoragică cu debut în Germania şi derulate într-o măsură mai mică şi în alte State Membre, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a transmis recomandările făcute de Punctul Naţional de Contact din cadrul Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.

„Luând în considerare severitatea consecinţelor pe care le are consumul alimentelor contaminate cu această bacterie, sunt necesare respectarea bunelor practici de igienă în bucătărie, precum şi cele de igienă personală”, a declarat Margareta Călugăru, purtător de cuvânt al DSVSA Gorj. Potrivit acesteia, recomandările făcute gorjenilor sunt spălarea temeinică a mâinilor cu apă şi săpun după folosirea toaletei, după atingerea animalelor sau dejecţiei animalelor, înainte şi după prepararea mâncării, spălarea sub jet de apă a fructelor şi legumelor, tratamentul termic corespunzător al cărnii şi cărnii tocate înainte de consum (cel puţin 700 C timp de două minute în interiorul cărnii), depozitarea separată a cărnii proaspete de alte alimente, fierberea laptelui proaspăt înainte de consum. De asemenea, gorjenii trebuie să evite manipularea în condiţii de igienă precară a alimentelor, iar persoanele care prezintă simptomatologie caracteristică bolilor cu transmitere infecţioasă să evite prepararea şi servirea hranei.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here