Cârciumaru se va ocupa de angajarea a 100 de persoane

339
Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru se va ocupa în următoarele săptămâni de repartizarea locurilor de muncă subvenţionate conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă.

Acesta va trebui să repartizeze cetăţeni fără serviciu pe cele 100 de locuri de muncă subvenţionate, pe categorii de servicii şi activităţi pentru anul 2010. Cheltuielile cu aceste posturi se subvenţionează dacă sunt puse la punct programe care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor, pentru executarea de lucrări de interes pentru comunităţile locale.

Subvenţiile se acordă angajatorilor pe o perioadă de cel mult 12 luni, la solicitarea autorităţilor locale, pentru fiecare persoană încadrată cu contract individual de muncă astfel: în perioada 1 aprilie – 31 octombrie se subvenţionează 70% din salariul de bază minim brut pe ţară, iar în intervalul calendaristic 1 noiembrie – 31 martie, se subvenţionează un salariu de bază minim brut pe ţară în luna pentru care se face plata.
Beneficiarii prevederilor Legii 75/2002 sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii: au devenit şomeri, nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar, ocupă un loc de muncă şi din diferite motive doresc schimbarea acestuia, au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională conform legilor în vigoare, nu au putut ocupa un post după repatriere sau după eliberarea din detenţie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here