Campionatul s-a încheiat, încep căutările

544

Pandurii s-a despărțit de sezonul 2013-2014 cu un succes clar la Cluj, dar și cu un loc 7, sub obiectivul avut la start, așa că este de așteptat ca în această vară să fie ceva modificări la echipa gorjeană.

După căderea cortinei peste actuala ediție de campionat, Grigoraș nu poate sta liniștit, iar conducerea trebuie să lucreze în zilele ce urmează pentru consolidarea unui lot care de acum numără doar 15 jucători. Stanca, Gliwa, Mingote, Pleașcă, Ungurușan, Christou, Bratu, Momcilovic, Breeveld, Anton, Buleică, Ciucur, Nicoară, Predescu și Matulevicius sunt jucătorii care mai au contract cu echipa gorjeană în vreme ce pentru alți 5-6 jucători trebuie activate clauze sau negogiate împrumuturi. Erico, Elton, dos Santos și Shamsin ar putea continua la Târgu Jiu și în sezonul următor, Grigoraș are încredere în acești jucători și totul depinde acum de modul în care conducerea se va înțelege cu impresarii. Nistor este și el un jucător dorit de Grigoraș, dar situația sa depinde de cei de la Evian TG. Și mai puțin clară este situația lui Distefano, jucător interesant, dar capricios și destul de inconstant. Chiar și Grigoraș a oscilat între a-i da șanse și a-l trece pe linie moartă. Până la urmă, Distefano a fost titular la Cluj Napoca, în ultimul meci al sezonului, a jucat foarte bine, iar semnele de întrebare în ceea ce privește soarta sa sunt în continuare actuale.

Conducerea nu are vacanță
Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraș, spune că a fost surprins să afle că va avea la dispoziție atât de puțini jucători pe care să fie sigur la finele stagiunii: “Or să fie amănunte pe care conducerea le va rezolva vis-a-vis de jucătorii din lotul actual. Am fost puțin surprins când m-am uitat, atunci când am venit aici nu am știut acest lucru, și am constatat că la sfârștitul campionatului doar vreo 12 jucători rămân 100%. Asta e cea mai mare problemă pentru mine, că doar 12 jucători de câmp sunt ai tăi, cu contract și cu acte în regulă, iar restul trebuie renegociate. Nu-i chiar plăcut… Acum îi pregătim pe domnii conducători din punct de vedere fizic, mental şi financiar să alerge în această campanie să completăm lotul pentru ca la anul să avem o evoluţie bună şi constantă. Lista e stabilită în mare parte, dar depinde de condiţiile pe care le putem suporta sau nu”, a conchis tehnicianul echipei gorjene.

S-a stabilit programul pregătirii de vară
Chiar înainte ca Pandurii să-și joace ultimele partide din actuala stagiune, Petre Grigoraș și-a creionat programul de pregătire a echipei pentru perioada de vară. Jucătorii au intrat deja în vacanță imediat după meciul cu U Cluj și vor reveni la Târgu Jiu pe 15 iunie, a doua zi fiind anunțată reunirea pentru startul pregătirilor noului sezon: “Programul e stabilit până la începerea campionatului. Reunirea este pe 16 iunie, avem cantonament la Sibiu între 23 iunie și 3 iulie, cred, cu aproximație de o zi, și în Austria între 7 și 17 iulie, tot cu aproximație de o zi, în funcție și de biletele de avion”, a declarat antrenorul Petre Grigoraș.
Dacă în ceea ce privește locațiile în care Pandurii își va încărca bateriile pentru noul sezon nu sunt surprize, Sibiul și Austria formând deja un cuplu de tradiție pentru echipa târgujiană, nici în ceea ce privește meciurile de verificare nu sunt lucruri spectaculoase. Deocamdată, Grigoraș nu are adversari stabiliți, ci doar un număr de jocuri pe care le dorește disputate înaintea startului viitoarei stagiuni: “Amicale aș vrea vreo 6 acolo, în Austria, și unul sau două la Sibiu, dacă vom găsi adversari. Programul e stabilit în mare, cu date stabilite în principiu”, a mai spus antrenorul pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here