Călători frauduloşi pe rutele feroviare judeţene

521
Agenţii Postului de Poliţie TF Cărbuneşti împreună cu agenţii Postului de Poliţie TF Valea Sadului au acţionat în weekend-ul trecut pentru prevenirea călătoriei frauduloase şi a cerşetoriei. Astfel, au fost patrulate 16 trenuri de persoane, fiind depistaţi 48 de călători frauduloşi de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 236 RON, pe distanţe judeţene şi intrajudeţene.

Un număr de 34 de călători au fost legitimaţi, iar 13 persoane au primit amenzi totale de 800 RON pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, precum şi pentru fumatul sau consumul de alcool în staţiile CF şi pe trenurile de călători.

Trei minori doljeni, de 9, 10 şi 14 ani, au fost depistaţi de către agenţii TF când intenţionau să practice cerşetoria în staţiile CF gorjene. Aceştia au fost depistaţi pe trenul ce circula pe relaţia Craiova-Petroşani. Băieţii erau nesupravegheaţi, neînsoţiţi de un adult, şi nici nu prezentau bilete de călătorie. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că minorii provin din familii dezorganizate, şi, astfel, s-a luat măsura internării acestora în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Minorilor Târgu Jiu. Părinţii sau tutorii legali ai celor trei minori urmează să fie informaţi pentru ca băieţii să le fie încredinţaţi. Se va dispune şi sancţionarea tutorilor pentru nesupravegherea celor trei minori pe mijloacele de transport în comun.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here