Bilanţ al ISU Gorj, în faţa prefectului Andrei

408

bilant isuBilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj pe acest an a fost prezentat ieri în faţa prefectului judeţului, Liviu Andrei, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, şi al reprezentanţilor primăriilor localităţilor din judeţ. Activitatea subunităţilor ISU a fost una concretă ce s-a materializat în sute de controale, o parte dintre ele prezentate în paginile de ieri ale cotidianului nostru.

Mai este de menţionat faptul că şi activitatea Compartimentului de Avizare – Autorizare din cadrul ISU Gorj a fost una bogată. Aceasta s-a concretizat prin 63 de controale tematice şi de fond, la obiective de investiţii, societăţi de proiectare, firme de construcţii şi la serviciile urbanism de la localităţi, precum şi în opt auditări ale persoanelor fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi în domeniul apărării împotriva incendiilor. La controalele efectuate au fost constatate un număr de 150 de nereguli, 72 fiind remediate pe timpul controlului, iar 11 nereguli au fost sancţionate prin opt avertismente şi patru amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 de lei.

De asemenea, şi Compartimentul pentru Pregătirea Populaţiei a planificat, organizat şi desfăşurat 41 de controale la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi şapte la serviciile private pentru situaţii de urgenţă. Cu ocazia controalelor s-au desfăşurat 48 de exerciţii şi aplicaţii cu serviciile voluntare şi serviciile private pentru situaţii de urgenţă. Pe timpul controalelor au fost constatate 213 deficienţe, iar 133 au fost soluţionate pe loc. În urma verificărilor s-au aplicat şi 22 de avertismente şi 17 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3.300 lei.

De la începutul acestui an şi până în prezent, personalul inspecţiei de prevenire din cadrul ISU Gorj nu a fost implicat în reclamaţii în legătură cu îndeplinirea activităţilor funcţionale, nu au existat procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor anulate pentru vicii de formă şi nu au existat petiţii sau sesizări la care s-a revenit ca urmare a răspunsului neclar sau incomplet transmis iniţial, aspecte care reliefează activitatea desfăşurată ca fiind preponderent foarte bună.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here