Biblioteca pentru copii, inaugurată cu baloane şi dulciuri pentru cei mici

395

biblioteca pentru copii (8)Biblioteca pentru copii din cadrul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” din Târgu-Jiu şi-a deschis ieri porţile. Această secţie a fost mutată într-o altă clădire, într-un spaţiu mai primitor, micuţii fiind cei mai încântaţi de schimbare. Aceştia au fost aşteptaţi cu baloane, prăjituri şi suc dar şi cu multe multe alte surprize, cărţi şi jucării care să îi determine să treacă pragul bibliotecii cât mai des.

Situată într-un sediu nou, Biblioteca pentru copii satisface acum nevoile micuţilor care vin să împrumute o carte sau să consulte un dicţionar. Mult timp această bibliotecă a funcţionat în Casa Moangă, în apropiere de Parcul „Tudor Vladimirescu”. Această clădire, însă, a fost retrocedată în urmă cu câţiva ani astfel că se plătea o chirie destul de mare, la acest inconvenient adăugându-se şi starea destul de avansată de biblioteca pentru copii (13)degradare în care se află clădirea. Astfel că s-au căutat soluţii şi, după multe încercări şi promisiuni, mutarea s-a materializat. Clădirea în care se desfăşoară, începând de ieri, activitatea, a aparţinut Centrului Militar însă a fost atribuită bibliotecii. “Chiar dacă este puţin mai ascunsă aici, este o diferenţă foarte mare. Spaţiul este mult mai bun şi mai cald, din toate punctele de vedere. Nu ştiu cum am fi rezistat încă o iarnă acolo. Ne bucurăm foarte mult că ne-am mutat”, a declarat Luiza Sandu, una dintre bibliotecare.

“Vom extinde biblioteca”

biblioteca pentru copii (20)Panglica inaugurală a fost tăiată de către Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”, împreună cu Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi Florin Cârciumaru – primarul municipiului Târgu-Jiu. “Acest moment a fost foarte aşteptat de către comunitatea noastră. Noi credem că a meritat această aşteptare. Ion Călinoiu şi angajaţii instituţiei pe care o conduce au avut grijă să găsească acest spaţiu, să îl amenajeze pentru a putea oferi copiilor o nouă faţă a bibliotecii pentru copii. Eu îi invit pe toţi copiii, dacă simt că vor şi că trebuie, să contribuie la înfrumuseţarea acestui spaţiu”, a declarat Olimpia Bratu. Ion Călinoiu a promis că îşi va oferi în continuare sprijinul şi că secţia pentru copii se va extinde. “Acest obiectiv a fost realizat mai mult de nevoie. Faptul că biblioteca funcţiona într-o clădire ce a fost revendicată m-a făcut să găsesc, alături de fosta directoare a bibliotecii, Alexandra Andrei, soluţii. Mai multe aspecte ne-au pus probleme dar, în final, a rezultat acest spaţiu. În perspectivă, vom face un punct de intrare dinspre stradă şi clădirea alăturată va fi preluată şi vom extinde biblioteca”, a spus Călinoiu.

Micuţii, cei mai bucuroşi

În prezent, Biblioteca pentru copii conţine aproximativ 38 de mii de volume care se află atât în spaţiul de la etaj cât şi în depozitele de la parter. Clădirea a fost amenajată pe parcursul verii, cărţile şi mobilierul au fost mutate din vechiul sediu, inventariate şi amenajate în aşa fel încât să fie cât mai atractive pentru copii. Micuţii prezenţi la deschiderea noului sediu şi care provin atât de la o grădiniţă din municipiu cât şi de la un colegiu, s-au bucurat de baloanele primite, de prăjiturile şi sucul ce li s-au oferit dar, mai ales, de spaţiile frumos împodobite şi colorate şi de cărţile care îi aşteaptă să le citească.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here