Bianca Sîrbu, viitoarea polițistă cântăreață a Gorjului

985

Bianca Sîrbu este elevă a Școlii Populare de Artă și a Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Îndrăgostită de muzică încă de când era doar o copilă, tânăra intenționează să nu renunțe niciodată la această pasiune, chiar dacă visează la cu o totul altă carieră. Mai exact, tânăra vrea să devină polițistă.

”Cântecul popular, pentru mine, înseamnă o evadare din spațiul constrângerilor care mă linișteste” – spune Bianca Sîrbu. Născută într-o familie de iubitori de muzică, tânăra a crescut cântând și dansând prin casă cu fiecare ocazie. Nu a durat foarte mult până să-și dea seama că vrea ca muzica să fie pentru ea mai mult decât un hobby. ”Iubirea pentru muzică s-a transmis de la membrii familiei mele, toți având o pasiune pentru muzică. Încă de la vârsta de 7 ani, cântam prin casă. Îmi plăcea foarte mult să cânt și să dansez. În clasa a treia m-am mutat la Școala Generală din Dobrița, unde preda doamna învățătoare Sîrbu Mariana. Dumneaei a observat talentul meu nativ și mi-a dat să învăț o melodie. La prima serbare, am cântat melodia aceea, iar toată lumea se uita la mine cu admirație și m-am simțit apreciată. Atunci mi-am dat seama că vreau să continui în acest domeniu. Peste 2-3 ani, m-a abordat doamna Emilia Dragotoiu Nanu cu care am studiat cinci ani la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, iar acum activez la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. cu doamna Liliana Ciochina Neoagă”, povestește Bianca.

bianca sîrbu Chiar dacă pe parcursul anilor a câștigat mai multe premii, cel mai important rămâne și acum cel obținut la primul festival la care a participat, premiu pe care îl consideră a fi rampa sa de lansare spre o carieră muzicală. ”Aveam vârsta de 13 ani când am participat la primul festival de muzică populară. Este vorba de Festivalul ”Muguri de dor”, ce s-a desfășurat în comuna Poieni, județul Cluj. Țin să spun că emoțiile au fost nelipsite, dar în ciuda aşteptărilor am câștigat locul I, fiind și rampă de lansare spre o carieră muzicală. Acesta a fost cel mai important premiu obţinut, pentru mine”, spune Bianca. Tânăra recunoaște că mare parte din succesul său se datorează familiei și profesorilor care au sprijinit-o. ”Persoanele care m-au influențat au fost și încă sunt în cea mai mare parte părinții mei, care mi-au acordat tot sprijinul, încrederea și iubirea de care am avut nevoie, apoi și ceilalți membri ai familiei și, nu în ultimul rând, doamna învățătoare Sîrbu Mariana și doamna profesoară Liliana Ciochină, cărora le mulțumesc pe această cale”, a mai spus artista. În această perioadă, tânăra se pregătește în vederea participării la mai multe festivaluri, atât în județ, cât și în afara granițelor acestuia. ”Ultimul festival la care am participat a fost Festivalul „Clujule, vatră de dor”, unde am obținut locul I. Acum mă pregătesc pentru Festivalul ”Maria Lătăreţu” și multe altele din afara județului”, spune Bianca. Ca și ceilalți tineri interpreți de muzică din județ care încă mai sunt elevi, aceasta a trebuit să învețe să împace orele de la școală cu pregătirile și deplasările la festivaluri, lucru care, recunoaște ea, nu este întotdeauna ușor:

bianca sîrbu4”Este foarte dificil pentru că la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” este obligatorie prezența la ore. Însă domnul director Gheorghe Nechifor este o persoană foarte înțelegătoare și mă susține atât pe mine, cât și pe ceilalți elevi ai liceului cu talente deosebite pentru a excela în domeniul ales de noi”. Tânăra îndrăgește interpreți ca Maria Apostol, Maria Lătăreţu, Filofteia Lăcătuşu, Niculina Stoican, Mirela Petrean și Andreea Voica. Pe lângă muzica populară, mai este pasionată de dans, modelling și hair-styling. Cochetează, de asemenea, și cu muzica ușoară, reușind să obțină și în acest domeniu câteva premii. Nu intenționează să renunțe vreodată la muzică. Visează însă la o carieră într-un domeniu cu totul și cu totul diferit. ”În ciuda faptului că sunt solistă de muzică populară, mai departe vreau să devin polițistă pentru că îmi plăcea asta de mică, dar voi merge în paralel și cu muzica și cu poliţia”, spune Bianca.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here