Bebe Tauru, candidat PPDD la Urdari: “Dian nu face înţelegeri, face interese, a bătut palma cu pedelistul Calotă”

397

TAURU DI dd2Candidatul USL la Urdari, trecut la PNL cu scurt timp în urmă, după o staţionare la PNG, Bebe Tauru, a schimbat sâmbătă iar macazul, intrând în PPDD Gorj. Tauru nu s-a dezlipit sâmbătă seara de Dan Diaconescu, şeful PPDD, la mitingul de la Rovinari, şi susţine că abia în acea zi a intrat în rândurile organizaţiei. Tauru îşi explică trecerea bruscă în Partidul Poporului după trădarea lui Dian Popescu, şeful PNL Gorj, care a bătut palma cu primarul PDL din Urdari, Mihai Calotă.

Bebe Tauru nu s-a mişcat sâmbătă seara din spatele lui Dan Diaconescu, care îşi susţinea discursul în faţa rovinărenilor. Purtând o eşarfă violet la gât, Tauru a scandat alături de susţinătorii PPDD, asta în condiţiile în care cu o zi în urmă era membru al PNL şi candidat USL în Urdari. Tauru nu uită acest lucru dar menţionează că gestul lui Dian Popescu, şeful PNL Gorj, de a negocia cu primarul PDL, Mihai Calotă, şi de a-l accepta pe acesta în locul său l-a determinat să plece fără să se uite înapoi. “Mutarea la PPDD am făcut-o astăzi(n.r. sâmbătă) pentru că Dian TAURU SI DD 4Popescu l-a luat pe pedelistul de Calotă. L-a luat pe actualul primar, ca să îi fie candidat la Urdari. Eu sunt aici la Rovinari cu Nuţu, cu toţi”, a explicat, Tauru, dezamăgit de dezinteresul şefului PNL Gorj, la adresa sa. “Dian nu face înţelegeri, face interese”, a completat Tauru care susţine că hotărârea de a pleca la PPDD ar fi luat-o abia după ce Dian l-a luat pe Calotă “Nu pot să cred că şeful PNL Gorj a făcut asta, dar nimeni nu mai crede măgăriile pe care le face Dian Popescu. Am însă alături PPDD care mă susţine, am venit aici cu toată echipa pe care o am”, a completat Tauru care menţionează că pedelistul Calotă a trecut la PNL cu trei dintre colegii săi de partid, consilieri locali.

Dian: ,,Tauru o ţinea numai în reclamaţii. Am negociat cu Calotă”

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, precizează că nu ar fi parafat încă oficial înţelegerea cu Mihai Calotă, dar există posibilitatea ca primarul PDL de Urdari să îşi semneze astăzi adeziunea la PNL. În ce îl priveşte pe Bebe Tauru, Dian a precizat că nu ştia, duminică, faptul că acesta s-ar fi înscris la PPDD Gorj şi că urmează să candideze pentru fotoliul de primar în Urdari, din partea acestui partid politic. ,,Tauru o ţinea numai în reclamaţii. I-am spus că nu aşa se face treabă cu manifeste şi cu reclamaţii. Am avut o discuţie în contradictoriu cu el. În rest nu ştiam că a plecat la PPDD, ori că a fost sâmbătă cu Dan Diaconescu”, a menţionat Dian Popescu. În ce priveşte trecerea pedelistului Calotă în barca PNL, Dian nu neagă acest lucru dar spune că va parafa, oficial, înţelegerea astăzi.

PDL Gorj i-a găsit înlocuitor lui Calotă

Având în vedere situaţia înregistrată sâmbătă la Urdari, secretarul general al PDL Gorj, Nicolae Cilibiu, s-a prezentat acolo. A avut o discuţie cu Mihai Calotă care a confirmat trecerea de la PDL la PNL şi candidatura sa din partea USL la locale. Drept urmare PDL Gorj a stabilit rapid cine este noul preşedinte al PDL Urdari, a constituit un nou birou local de conducere dar şi candidaţi la funcţiile de consilieri. Lista fiind completă. De altfel, alături de Calotă au plecat din PDL doar doi consilieri, soţia primarului rămânând în PDL. Organizaţia PDL Gorj a avut suficiente resurse să completeze locurile lăsate libere şi să numească contracandidat pentru Calotă un director din minerit.

PSD-ul mustăceşte la adresa ,,capturii” lui Dian

În ce priveşte colegii din PSD Gorj, care au auzit de renunţarea la candidatura lui Tauru şi la preferarea de către Dian Popescu a pedelistului Calotă, aceştia nu au fost prea încântaţi, se vehiculează în rândul social-democraţilor.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here