Bătută de propriul nepot – O femeie din Dăneşti încearcă să găsească o cale de împăcare

562

batrana danestiO bătrână în vârstă de 73 de ani din comuna Dăneşti se confruntă de câţiva ani de zile cu bătăi crunte din partea propriului nepot, un tânăr de 26 de ani. În disperare, femeia a apelat de mai multe ori şi la organele de ordine, dar tânărul nu s-a lăsat de obiceiul pe care îl are.

Elena Bădoiu a trăit toată viaţa la ţară. Acum îşi duce traiul alături de soţul său într-o gospodărie din satul Bucureasa, comuna Dăneşti. Ceea ce ar fi trebuit să fie o bătrâneţe fericită în locul unde trăieşte de când se ştie, s-a transformat într-un coşmar pentru tanti Elena. Totul a început acum trei ani, când a fost agresată fizic pentru prima dată de către nepotul său, chiar băiatul fiicei sale. Cu pretextul de a-şi ajuta bunica în gospodărie şi a beneficia de pe urma acesteia şi de produse proaspete din grădina bătrânei, dar şi pentru a-i „mulţumi”, Octavian îşi răsplăteşte bunica prin bătaie. Chiar zilele trecute, vârstnica a primit pumni în cap din partea nepotului, un tânăr de 26 de ani, care nu poate fi strunit nici de tatăl, dar nici de mama sa. „A sărit la mine şi mi-a dat pumni în cap chiar de faţă cu tatăl său şi asta doar pentru că nu găsea chibrituri”, ne-a spus cu lacrimi în ochi tanti Elena. Cea care l-a oprit a fost sora băiatului, respectiv, nepoata bătrânei, Oana. Martori tăcuţi ai coşmarului prin care trece femeia din Dăneşti îi sunt chiar vecinii, care niciodată n-au intervenit.
Nici tatăl nu e uşă de biserică
Vreme de trei ani de zile scenariul s-a repetat de patru ori, cu mici schimbări. „Nu ştiu dacă din cauza alcoolului sare să mă bată. O dată chiar m-a bătut cu picioarele până când am leşinat, fără ca tatăl său să îl oprească”, a completat Elena Bădoiu. Bătrâna a mai povestit că nici ginerele ei, tatăl tânărului, nu se comportă mai frumos cu ea. Conform spuselor acesteia, el o înjură şi a încercat să o dea şi afară din propria gospodărie.
În ciuda faptului că soţul femeii trăieşte, are 83 de ani, întâmplarea a făcut ca de fiecare dată, acesta să nu asiste la bătăile încasate de soţie din partea propriului nepot. „I-am povestit soţului de ce-mi face Octavian însă mi-a zis să nu mă mai plâng atâta”. Din cele relatate de tanti Elena, constatăm cu stupoare că degeaba are o fiică, un ginere şi chiar un soţ, că, oricum, nimeni nu-i ia apărarea.
Poliţia vrea să vadă faptele
După cum ne-a povestit femeia, ultimele agresiuni au avut loc pe 31 august, iar la trei zile după aceea, bătrâna a apelat la ajutorul poliţiştilor din Dăneşti. Replica acestora a fost că nu pot face nimic dacă ea nu scoate un certificat medical constatator şi să-i cheme chiar când nepotul o bate. „Nici măcar nu am bani să merg să scot acest certificat. Şi nici nu ştiu cum aş putea să-i anunţ pe agenţi când deja nepotul începe să sară cu pumnii în capul meu”, a adăugat cu sufletul încărcat Elena Bădoiu.
Aceasta are şi mari probleme cu picioarele deoarece pe când avea vârsta de 48 de ani, în urma unui accident de muncă, şi le-a fracturat. „Din această cauză, mă deplasez foarte greu iar an de an merg la un sanatoriu din Mangalia pentru tratamente. Acolo stau 30 de zile şi doar atunci mi se mai linişteşte sufletul deoarece scap de toate problemele de acasă”, a încheiat vârstnica.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here