Bani pentru calculator pentru 262 de elevi gorjeni

381

La-calc-2Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj (IŞJ) a primit deja de la Ministerul Educaţiei lista cu beneficiarii ajutorului financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

La nivel naţional, numărul total al elevilor beneficiari de programul „Euro 200” este de 22.392, din toate cele 32.903 de cereri depuse. Până pe 21 aprilie, elevii interesaţi de achiziţionarea unui calculator prin Programul „Euro 200” au trebuit să depună o cerere la unităţile de învăţământ de care aparţin. Faţă de anul trecut, Guvernul a adus mici modificări la acest program, însă în mare, criteriile au rămas aceleaşi. Programul „Euro 200” prevede acordarea unei sume de 200 de euro acelor elevi care au o situaţie precară din punct de vedere financiar.

Potrivit Mariei Cochină, purtător de cuvânt al IŞJ Gorj, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate puţin peste 260 de cereri de la elevi din tot judeţul: „Iniţial se aprobaseră 260 de cereri pentru primirea subvenţiei în vederea achiziţionării unui calculator, însă apoi, la contestaţii, alţi doi elevi au mai primit subvenţia, contestaţiile fiind aprobate”.

Reprezentanta IŞJ Gorj a precizat că valoarea bonurilor valorice acordate celor 262 de elevi gorjeni este de 178.361 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here