Bani de la Guvern pentru municipiul Motru

869

Municipiul Motru primește noi fonduri de la Guvern pentru sistemul de încălzire. Ministrul Dezvoltării a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de peste 102 milioane lei, din schema de sprijin pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației pentru sezonul rece 2022-2023.
Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune și biomasă, potrivit cererilor depuse de primării.
Municipiul Motru primește peste un milion de lei noi. „10 miliarde lei vin la UATAA pentru păcură și cărbune! În urma solicitării pe care am făcut-o către Ministerul Dezvoltării, dar și a discuțiilor purtate la întâlnirea AMR, Motru a primit azi (nred. – joi) prin ordin de ministru suma solicitată (1 milion lei)”, a spus primarul Cosmin Morega.
„Prin această măsură, sprijinim cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de păcură, cărbune și biomasă, să depună cerere”, a precizat ministrul Cseke Attila.
De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Motru – Gorj, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea și Timișoara, precum și orașele Nehoiu, Huedin, Întorsura Buzăului și Horezu.
La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în luna noiembrie, instituirea unui program de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, pentru unitățile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcționale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a amintit ministrul dezvoltării, care a subliniat că 16 unități administrativ-teritoriale sunt potențiali beneficiari ai acestui program. MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităților administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziția de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here