Autorii unei spargeri, urmăriţi de forţe de ordine din trei judeţe – Doi hoţi versus 50 de poliţişti

568
Urmărire ca în filme în cazul unor hoţi dintr-un magazin din Târgu Jiu. Spargerea a avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei 04.00, fiind sustrase mai multe bunuri, prejudiciul ajungând la aproximativ 300 milioane de lei vechi.

Pentru prinderea şi imobilizarea celor doi bărbaţi implicaţi s-a apelat la intervenţia a nu mai puţin de 50 de poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene din trei judeţe, precum şi a detaşamentelor de intervenţie rapidă din Gorj şi Dolj.

Cei doi bărbaţi au furat dintr-o reprezentanţă din Târgu Jiu, 12 drujbe electrice, cu o valoare totală de aproximativ 300 milioane lei. Pentru prinderea lor au fost instituite filtre la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj precum şi la nivelul judeţelor Dolj, Vâlcea, Hunedoara şi Mehedinţi. Încercând să scape de urmăritori, autorii furtului au trecut ca prin brânză prin două filtre ale poliţiei, oamenii legii hotărând să blocheze drumul în Stoina, în speranţa că îi vor face pe aceştia să oprească. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, hoţii fugind prin pădurile dintre comunele Stejari, Dănciuleşti, Cruşeţ din judeţul Gorj şi comuna Fărcaş, satul Tălpaş, judeţul Dolj, pe drumurile de sondă, folosindu-se de autoturism pană la un punct, după care l-au abandonat. Urmărirea a continuat. Pentru a-i oprii pe aceştia, poliţiştii au apelat inclusiv la armamentul din dotare, trăgându-se mai multe focuri în plan vertical, reuşindu-se iniţial prinderea unuia dintre aceştia. Tânărul de numai 22 de ani, Sebastian-Adrian M., a fost urmat, la scurt timp, în arest, şi de celălalt făptaş, Claudiu P., 40 ani, care era urmărit naţional şi internaţional. Cei doi sunt cercetaţi pentru furt calificat.
D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here