Asistenţă online în domeniul dependenţei de droguri

369

De câteva zile, Agenţia Naţională Antidrog a postat pe site-ul propriu, http://www.ana.gov.ro, în subpagina „Tratament”, aplicaţia „Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei”. Aceasta este realizată în cadrul proiectului de Înfrăţire Instituţională RO2006/018-147.05 – „Consolidarea sistemului integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială pentru consumatorii de droguri din România”/ PHARE Twinnig Finlanda, componenta 2.

Utilizatorii aplicaţiei „Baza de date a instituţiilor de asistenţă în domeniul dependenţei” pot fi consumatori de droguri sau alcool, aflaţi în căutarea unor servicii de asistenţă cărora să se adreseze, aparţinători ai consumatorilor de droguri sau alcool interesaţi de servicii de asistenţă pentru dependenţă şi instituţii sau specialişti care doresc să refere un caz pentru un tip de intervenţie care nu se regăseşte în atribuţiile proprii. Aplicaţia este disponibilă în limba română şi cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenţă a consumatorilor de droguri şi alcool şi informaţii de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari cărora se adresează, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale.

Informaţii îmbunătăţite permanent
Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj spun că această aplicaţie este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât informaţiile conţinute în aplicaţie se vor îmbogăţi permanent, prin adăugarea de noi furnizori de servicii din toate regiunile ţării, acest lucru fiind posibil prin gestionarea şi monitorizarea continuă. Noutatea aplicaţiei constă în faptul că, pe lângă funcţia de informare a populaţiei cu privire la serviciile de asistenţă adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii să se înregistreze, printr-o procedură on-line foarte simplă, în mod gratuit şi voluntar. Agenţia Naţională Antidrog a dorit astfel să centralizeze informaţiile disparate, disponibile la momentul actual on-line, pe paginile diverselor instituţii publice, private sau organizaţii non-profit de profil. Prin crearea acestui sistem, ne propunem ca demersurile noastre să vină în întâmpinarea nevoilor de informare a utilizatorilor de internet în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament adresat dependenţei de droguri sau alcool.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here