Aproape 130.000 de gorjeni şi-au activat cardurile de sănătate

505

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că peste 128.000 de asiguraţi din judeţul nostru aveau cardurile activate la începutul acestei săptămâni. Odată cu obligativitatea utilizării acestuia, numărul persoanelor care solicită activarea creşte simţitor.

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a devenit obligatoriu. La nivelul judeţului Gorj au fost emise 254.201 din carduri, dintre care 13.149 au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, după acţiunea de distribuire prin Poşta Română; câteva mii au fost ridicate de titulari, la ora actuală 4.709 carduri aşteptând să fie ridicate de la sediul Casei.

Peste o sută de mii de carduri, active
La începutul acestei săptămâni, la nivelul judeţului nostru erau activate peste 128.000 de carduri. La aceeaşi dată, 509 de persoane plătiseră taxa pentru eliberarea duplicatului. În acelaşi timp, mai multe persoane l-au refuzat pe motive religioase. „Avem 128.999 de carduri iniţializate, 509 plătite pentru obţinerea duplicatului. La sediul nostru mai avem 4.709 carduri nedistribuite”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Gorjenii care încă nu şi-au activat cardurile de sănătate o vor face în momentul în care se vor prezenta la medic pentru consult sau pentru eliberarea unei reţete.
Asiguraţii care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate se pot prezenta la sediul CJAS Gorj; acesta se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii persoanei în cauză sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza buletinului şi declaraţiei pe propria răspundere.
Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 14.00.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here