Analizele copiilor pentru intrarea în colectivitate, gratuite

531

În prag de începere a unui nou an şcolar, părinţii trebuie să treacă împreună cu micuţii lor pe la medic pentru a obţine documentele medicale necesare intrării în colectivitate. Conducerea CNAS spune că aceste analize sunt gratuite.

Părinţii ai căror copii trebuie să meargă la şcoală sau la grădiniţă nu trebuie să cheltuiască nimic pentru analize necesare intrării în colectivitate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivităţi sunt efectuate gratuit, iar medicii de familie eliberează documentele necesare fără taxă. Chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi, copiii până la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele menţionate, confirmă şi Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Din păcate, părinţii spun că medicii percep taxe, consultaţia pentru obţinerea biletului de trimitere către laborator fiind cu plată.
În plus, şi pentru adeverinţele de intrare în colectivitate se plăteşte o sumă ce porneşte de la 5 lei şi poate ajunge la 15 lei, în funcţie de cabinet.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here