Amenzi în valoare de 10.000 lei, aplicate de poliţişti

364

În cursul zilei de 10 septembrie, poliţiştii gorjeni au continuat controalele la firmele din domeniul panificaţiei. Ca urmare a acestor controale, oamenii legii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 2.000 lei.

Continuând acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, marţi, 10 septembrie, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în valoare de 10.000 lei. Ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea de bunuri în valoare de peste 2.000 lei, respectiv cantitatea de 232 bucăţi pâine, 1.000 kg făină, 100 kg tărâţe alimentare şi 20 kg drojdie.

O tonă de făină, confiscată de la o firmă din Târgu-Jiu
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj au efectuat verificări la o societate comercială cu punct de lucru în Târgu-Jiu, unde au găsit o tonă de făină fără documente legale de provenienţă. „Întrucât a fost identificată cantitatea de 1.000 kg făină fără documente legale de provenienţă, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată. Ca măsură complementară a fost dispusă indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantităţii de făină”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here