Amendaţi pentru că au intrat fără drept într-o şcoală

385

foto elevi politie 022Acţiunile poliţiştilor şi jandarmilor pentru asigurarea ordinii în preajma unităţilor şcolare continuă. Doi elevi au fost, astfel, sancţionaţi pentru că au intrat într-o unitate de învăţământ fără a avea acest drept, dat fiind faptul că nu erau elevii respectivului liceu.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Gorj au continuat acţiunile din preajma şcolilor atât din mediul urban cât şi din cel rural. Patrulând, astfel, în prejma unui liceu din municipiul Târgu-Jiu când au văzut doi tineri intrând în unitatea respectivă. Legitimându-i, oamenii legii au constatat că cei doi, în vârstă de 16 şi, respectiv, 17 ani, nu sunt elevi ai şcolii cu pricina, ambii fiind din Mătăsari.

Tinerii din afara şcolii nu au ce căuta în incinta acesteia, evitându-se, în acest fel, eventualele incidente neplăcute sau scandaluri în toată regula.

250 de lei de căciulă

Cei doi adolescenţi din Mătăsari au fost amendaţi cu amenzi în valoare de 250 de lei fiecare pentru că au intrat, fără drept, în liceul respectiv.

Poliţiştii şi jandarmii desfăşoară tot mai multe acţiuni de acest gen în unităţile şcolare dar şi în apropierea lor pentru a preveni incidentele şi evenimentele neplăcute. De asemenea se acţionează şi pentru micşorarea sau chiar stoparea absenteismului, acest fenomen fiind tot mai des întâlnit în liceele gorjene, în ultimul timp.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here