Amendă de 40.000 de lei pentru un abator, unde s-au sacrificat mieii de Paște din Gorj

1515

Chiar dacă au trecut câteva săptămâni de la Sărbătorile Pascale, inspectorii sanitari-veterinari au definitivat abia acum și au pus pe hârtie rezultatele unui control efectuat la un abator de sacrificare a mieilor. În urma verificării de atunci, instituția județeană a dispus abia săptămâna trecută sancționarea unității cu 40.000 de lei.

Săptămâna trecută, echipele Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în localitățile: Arcani, Bumbeşti-Jiu, Licurici, Motru, Schela, Stăneşti, Târgu-Cărbuneşti, Târgu-Jiu, Tismana, Turcineşti) în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.Potrivit lui Sorin Ștefănescu, directorul executiv al DSVSA Gorj, în timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în cuantum de 42.400 de lei, astfel: o amendă de 2.400 de lei unui medic de liberă practică împuternicit, pentru deficienţe constatate la modul de completare a documentelor sanitare-veterinare prevăzute de legislaţia în vigoare; o sancțiune în valoare de 40.000 lei la un abator de sacrificare a mieilor pentru depozitarea deşeurilor de origine animală (SNCU) rezultate din activitatea de abatorizare în afara spaţiilor special amenajate şi pentru neevacuarea către societatea autorizată de colectare şi procesare a acestora. Acest aspect a fost constatat la verificarea condiţiilor în care s-a efectuat sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale 2020.
În contextul evoluţiei pandemiei generate de SARS-CoV-2 şi a menţinerii stării de urgenţă pe teritoriul României, DSVSA Gorj a restrâns activitatea de control, limitându-se la inspecţiile strict necesare, în scopul gestionării unor situaţii de urgenţă sau a unor evenimente care comportă un anumit nivel de risc alimentar, conform instrucţiunilor transmise de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În acest sens, au fost stabilite echipe de permanenţă, care să acţioneze rapid în orice moment sau situaţie (inclusiv în weekend), în circumstanţe care să necesite prezenţa şi intervenţia inspectorilor desemnaţi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here