Alte 1.200 de locuri de veci în Cimitirul municipal Târgu Jiu

702

alex.zaharia-locuri de veciAflat în administrarea Direcţiei de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Cimitirul municipal va mai beneficia de amenajarea a altor 1.200 de locuri de veci, conform lui Alexandru Zaharia, şeful DSC.

„Cimitirul municipal se întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare, şi dorim ca la Poarta 3 să mai realizăm alte 1.200 de locuri de veci. În prezent, în locaţia respectivă de pe Strada Narciselor există 13.000 de morminte, fiind disponibile 300 de locuri”, a declarat Zaharia.

Locurile de veci se acordă prin concesionare şi nu prin titlu de proprietate. Astfel, un loc se concesionează pe 7 ani cu suma de 199 RON, şi pe 25 de ani, contravaloarea celui din urmă fiind de 710 RON. „Orice loc de veci poate fi reconcesionat şi poate fi transmis succesorilor până la gradul IV de rudenie”, a completat acesta.
Mormintele se pot aloca şi în perioada când cetăţenii sunt în viaţă, cele trei condiţii fiind ca persoana să aibă minim 75 de ani, să posede un document medical care să ateste faptul că suferă de o boală incurabilă, şi să nu aibă un alt loc de veci. Locurile de veci se pot acorda şi cu titlu gratuit pentru veteranii de război, văduvele acestora, pentru eroii martiri şi pentru urmaşii lor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here