Al doilea loc pe podium pentru Grădiniţa “Mihai Eminescu”

473

Grădiniţa P.P. “Mihai Eminescu”, Tg-Jiu este fericita câştigătoare a locului II în cadrul Concursului Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET 2012, organizat de Asociaţia Şcoli pentru un viitor verde în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Administraţia Fondului pentru mediu.

Proiectul ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE- EDUPET se adresează elevilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din România înscrise în concurs prin asigurarea unui cadru de participare activă la colectarea şi reciclarea recipientelor PET şi vizează realizarea de activităţi instructiv-educative, cu scopul de a informa, educa şi conştientiza elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunităţile locale în legătură cu impactul deşeurilor nedegradabile asupra mediului.
ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE – EDUPET este un program educaţional naţional, ce vizează educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului la care şi grădiniţa noastră a paricipat. La nivelul grădiniţei coordonatorii acestui proiect au fost: director prof. Ileana Lastovieţchi, prof. Ana Maria Bîzdoacă, prof. Marinela Chebeşi, prof. Alina Oana Cornescu, prof. Cornelia Ganea.
Obiectivul acestui program este conştientizarea de către elevi a problemelor de mediu generate de ambalaje şi deşeuri din ambalaje (mai ales deşeuri din plastic şi ambalaje tip PET) şi educarea copiilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea şi reciclarea recipientelor PET.
Activităţile din acest concurs au avut ca scop colectarea selectivă a recipientelor PET, compactarea lor în vederea introducerii în circuitul de reciclare la care preşcolarii ajutaţi de părinţi şi cadrele didactice din grădiniţa noastră au participat cu plăcere.
Mulţumim pe această cale părinţilor care ne-au sprijinit, ca de fiecare dată când am apelat la dânşii, în colectarea selectivă a PET-urilor, preşcolarilor şi cadrelor didactice implicate în proiect care au reuşit să supună atenţiei comunităţii din care fac parte, că poluarea şi degradarea mediului sunt un efect al nerecuperării şi nereciclării PET-urilor.
Demonstrăm astfel că numai împreună se poate: GRĂDINIŢĂ – FAMILIE!
Câstigătorii pot fi vizualizaţi aici: http://scolipentruunviitorverde.ro/noutati-stire.php?id=14.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here