Actorii târgujieni, în viziunea fotografului Vasi Pleşa

525

expo (1)Portretele actorilor Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu au făcut obiectul unei expoziţii care a fost vernisată duminică seara.

Locul în care s-a desfăşurat evenimentul cultural semnat de artistul fotograf Vasi Pleşa a fost, bineînţeles, foaierul Teatrului.

O expoziţie de fotografie artistică, mai exact portrete, a fost vernisată aseară. La eveniment au participat oameni de cultură şi reprezentanţi ai teatrului, actorii din trupă fiind, de fapt, modelele fotografului. „Fotografiile au fost realizate în timpul pieselor de teatru. Le-am ales dintr-o mulţime, pentru că sunt realizate în jur de câteva sute la fiecare premieră. Nu ştiu dacă am făcut neapărat cea mai bună alegere, dar astea sunt cele pe care le-am vrut eu”, a spus Vasi Pleşa. Prezent la eveniment, directorul Şcolii Populare de Artă, unde lucrează şi Vasi Pleşa, Viorel Gârbaciu, a declarat că mereu vine cu bucurie la astfel de evenimente. „Cu o seriozitate aparte, Vasi nu dă niciodată ceea ce se numeşte rasol. E o bucurie pentru mine, de fiecare dată, să particip la expoziţiile sale”.
Expresii surprinse
Expoziţia a fost amplasată în foaierul Teatrului Dramatic din Târgu-Jiu şi reuneşte doar o mică parte din fotografiile realizate de artist în timpul stagiunilor teatrului. Actorii spun că nu şi-ar închipui activitatea lor fără prezenţa lui Vasi Pleşa, mereu acolo pentru a imortaliza momentele. „Am căutat anumite expresii şi uneori am ales să expun o fotografie de expresie a actorului respectiv lângă una normală”, a mai declarat Pleşa. Acesta a reuşit să pună una lângă alta imaginea actorilor şi imaginea oamenilor din spatele actorilor, realizând nu mai puţin de 32 de lucrări pe care a ales să le şi prezinte publicului. Expoziţia va rămâne în foaierul teatrului timp de două săptămâni.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here