Acţiunile de împădurire au debutat la Gorj

663

Salariaţi ai mai multor instituţii publice din judeţul Gorj au dat startul împăduririlor în mai multe zone ale judeţului, marcând astfel ca în fiecare an, Luna Pădurii.

Prima acţiune de plantare de puieţi a avut loc marţi, 15 martie la Câlnic, la aceasta participând salariaţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi pădurari. „Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a marcat debutul Lunii Pădurii – 15 martie – 15 aprilie, printr-o acţiune de plantare. Angajaţi ai APM Gorj, împreună cu cei de la Direcţia Silvică Gorj și Ocolul Silvic Târgu-Jiu, au plantat aproximativ un hectar cu puieţi de stejar şi frasin în zona pădurii Câlnic”, a declarat directorul executiv al APM Gorj, Nicolae actiuni plantare apm (1)Giorgi. În zona Câlnic vor fi plantaţi 600 de puieţi de frasin şi circa 4.400 de stejar. Şi reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj vor continua aceste împăduriri, urmând ca în zonele Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti şi Turceni să fie împădurite 43 de hectare, iar completări să fie executate pe o suprafaţă de 25 de hectare. Pe aceste suprafeţe vor fi plantate specii de salcâm, stejar, paltin, frasin, plop, brad şi molid, fiind preconizate 400.000 de puieţi forestieri. „Următoarea acţiune de plantare este programată la Novaci, pentru data de 21 martie, iar pe parcursul lunii aprilie vor avea loc acţiuni de plantare în municipiul Târgu-Jiu”, a precizat şeful APM Gorj.
actiuni plantare apm (2)În Luna Pădurii, administratorii pădurilor proprietate publică a statului şi ocoalele silvice private sunt obligaţi să desfăşoare acţiuni de popularizare şi educare privind rolul şi importanţa pădurii, precum şi activităţi practice de realizare de plantaţii forestiere. Acţiunile de plantare care vor fi desfăşurate în suprafeţe din afara fondului forestier vor avea drept scop participarea voluntarilor, cetăţenilor, copiilor. Implicarea lor în acţiunile de plantare contribuie la dezvoltarea responsabilităţii faţă de mediu. Asistenţa tehnică de specialitate va fi asigurată de personalul silvic de specialitate din cadrul Direcţiei Silvice Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here