Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic

365

politisti traficPoliţiştii rutieri au fost prezenţi, luni, pe principalele artere de circulaţie ale judeţului şi au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru impunerea respectării normelor rutiere de către participanţii la trafic în deplasarea lor pe drumurile publice. În interval de 24 de ore poliţiştii au constatat peste 230 de abateri de la Codul Rutier.

Prin acţiunile efectuate, poliţiştii au urmărit combaterea excesului de viteză, a depăşirilor neregulamentare şi respectarea obligaţiilor ce le revin conducătorilor auto la trecerile la nivel cu cale ferată. De asemenea, s-a avut în vedere controlul stării tehnice a autovehiculelor dar şi determinarea conducătorilor auto şi pasagerilor să respecte prevederile legale privind portul centurii de siguranţă. Poliţiştii au constatat peste 130 de abateri la Codul Rutier. Au fost aplicate 21 de sancţiuni pentru nerespectare a regimului legal de viteză, 20 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 21 pentru neportul centurii de siguranţă, iar diferenţa pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. În urma constatării acestor abateri, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, cele mai multe pentru depăşire neregulamentară – 6 şi pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerea la nivel cu cale ferată – 4. Unul dinte conducătorii auto s-a ales şi cu dosar penal, poliţiştii Serviciului Rutier depistându-l în timp ce conducea un autoturism pe strada 23 August din municipiul Târgu-Jiu, deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, şoferul, M.L.S., de 32 ani, din Târgu-Jiu, a prezentat o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din fericire nu au fost înregistrate accidente cu victime. Prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, dar şi conduita preventivă a participanţilor la trafic au făcut pe timpul acţiunii, pe şoselele din judeţului Gorj, să nu se producă accidente de circulaţie care să se fi soldat cu victime.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here