Acţiune marca OMF a PSD Târgu-Jiu / “BRÂNCUŞI, ETERN MODEL”, la a XII-a ediţie

773

Organizaţia Municipală de Femei a PSD Târgu-Jiu a inițiat, în urmă cu mai mulți ani, un concurs de artă dedicat sculptorului gorjean Constantin Brâncuși. Concursul, sub denumirea “BRÂNCUŞI, ETERN MODEL”, s-a aflat în acest an la ediţia a XII –a și a dat ocazia elevilor talentați de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu și Școala Populară de Arte Târgu-Jiu, să-și expună, la Muzeul Județean, cele mai bune lucrări de pictură și sculptură.

Elevi de la PALATUL Copiilor Târgu-Jiu și Școala Populară de Arte Târgu-Jiu au realizat, la Muzeul Judeţean, o expoziție cu lucrări de pictură și sculptură care au fost premiate cu ocazia evenimentului organizat de membrele Organizaţiei Municipale de Femei a PSD Târgu-Jiu. Participanții la eveniment, elevi, părinți, bunici și alți invitați au primit un dar deosebit din partea conducerii Palatului Copiilor, un program de muzică și poezie, prin care s-a dorit ca festivitatea de premiere să fie cât mai frumoasă și emoționantă.
După momentul programului artistic, preşedinta Organizației de Femei a PSD Târgu-Jiu, Liliana Luca, a oferit premiile care au constat în: diplome, trofee, cărți și albume de artă. Jurizarea lucrărilor a fost realizată de către profesorii de specialitate, care, după o evaluare a calității mesajului transmis, dar și a impactului vizual-emoțional, au propus premiile.
Elevii participanți și premiați au fost: de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Secţiunea Sculptură, clasa prof. Pompiliu Ciolacu: Premiul I –Năsturel Iustin; Premiul II- Croitoru Alexandru; Premiul III- Croitoru Cristina -de la Şcoala Populară de Arte Târgu-Jiu, Secţiunea Pictură, clasa prof. Loreta Nicolcea: Premiul I-Borcan Alexandra; Premiul II-Popescu Teodor; Premiul III-Jianu Elena; Menţiune- Rotaru Roberto și Tătaru Elena. Diplome de participare pentru lucrări de pictură au primit 18 elevi : Hosu Octavian, Stroescu Alexa, Rusu Ana Maria, Hosu Ana Maria, Pârăianu Vanessa, Crăciunescu Iulia, Șneapotă Mara, Tămarși Teodora, Drigă Elena, Mănescu Daris, Vulpe Iustina, Pănescu Alexandra, Gomoi Miruna, Dodenciu Florentina, Toloargă Ioana, Pașek Ruxandra, Guță Alexandra, Piscureanu Oana Eleonora.
“Scopul evenimentului s-a dorit a fi promovarea valorilor culturale ale neamului românesc, precum și aprofundarea unui domeniu relevant pentru formarea tinerilor în spiritul valorilor umaniste. Dincolo de a valoriza actul artistic, evenimentul a încercat să apropie mai mult oamenii de minunile artei, căci astfel se poate trăi mai frumos și cu mai multă bucurie. În acest sens e potrivit să-l cităm pe Brâncuși care a spus: «Arta te vindecă de toate rănile».”, a mărturisit Liliana Luca, preşedinta Organizației de Femei a PSD Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here