A accidentat un biciclist şi apoi a fugit

370

control politieUn bărbat în vârstă de 39 de ani a făcut imprudenţa de a urca la volanul unui autotractor după ce consumase băuturi alcoolice. Acesta a provocat un accident de circulaţie pe raza localităţii Cârbeşti după care a fugit de la faţa locului. La scurt timp, acesta a fost depistat de oamenii legii care, cu această ocazie, au observat şi că bărbatul băuse.

Evenimentul rutier a avut loc pe raza localităţii Cârbeşti în seara zilei de 18 iulie, aproape de ora 23.00. Oamenii legii au fost anunţaţi de acest lucru însă când au ajuns la faţa locului au avut surpriza de a constata că unul dintre protagoniştii evenimentului rutier a părăsit locul accidentului.

“În seara zilei de 18.07.2010, orele 22:55, poliţiştii Biroului rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi despre faptul că pe DE 79 KM 63+650, pe raza localităţii Cârbeşti, s-a produs un accident de circulaţie, conducătorul autotractorului implicat în eveniment, părăsind locul faptei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că D. Ion, în timp ce conducea un autotractor pe DE 79, pe fondul consumului de alcool, a accidentat uşor pe B. Antonie, 40 ani, care se deplasa pe o bicicletă în aceeaşi direcţie de mers”, a declarat Daniel Tică, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Şi victima băuse

Bărbatul a fost găsit la scurt timp, fiind identificat în persoana lui Ion D., de 39 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că acesta consumase băuturi alcoolice, prezentând o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat pe raza localităţii Vârţ, judeţul Gorj”, a mai spus Tică.

Surpriză, însă, la testarea biciclistului care a fost accidentat: şi acesta consumase băuturi alcoolice, prezentând o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul de circulaţie, Ion D. fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie ce depăşeşte limita legală”, a mai spus ofiţerul de presă al IPJ Gorj.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here